Srpski podmladak na testu u Rumuniji

Beograd, 09. Mart 2010. PR Objave: Najava -

Srpski podmladak na testu u Rumuniji

Mladi srpski kuglaši i kuglašice odigraće u subotu i nedelju 13. i 14. marta prijateljske mečeve sa vršnjacima iz Rumunije na kuglani sa šest staza u Hunedoari. Kuglaški savez Srbije organizovao je od utorka do petka kratke pripreme u Vrbasu, na kojima će biti širi krug kandidata za reprezentaciju.

Mladi srpski kuglaši i kuglašice odigraće u subotu i nedelju 13. i 14. marta prijateljske mečeve sa vršnjacima iz Rumunije na kuglani sa šest staza u Hunedoari. Kuglaški savez Srbije organizovao je od utorka do petka kratke pripreme u Vrbasu, na kojima će biti širi krug kandidata za reprezentaciju.

- Zbog nekoliko opravdanih otkaza, prinuđeni smo da u juniorsku konkurenciju prekomandujemo nekoliko kadeta – kaže generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije Vojko Pavlović. – Kapiten juniorske reprezentacije, svetski rekorder za seniore i omladince Vilmoš Zavarko zbog obaveza u Šampionatu Slovačke gde njegov klub Sport iz Podbrezove igra plej of, neće putovati u Hunedoaru, a zbog obaveza na poslu otkazali su i Dalibor Popov iz zrenjaninskog Banata i Zoran Pavlic iz somborskog Poleta. Tako smo trojicu kadeta Radovana Vlajkova, Balaža Kovača i Igora Kovačića uvrstili u juniorski tim. Kovač i Kovačić su rođeni 1994, dok je Vlajkov nešto stariji...

Pavlović, koji je ujedno i selektor juniorske reprezentacije, ističe da je ova prijateljska utakmica početak selektiranja ekipa za juniorski Šampionat sveta čiji će domaćin od 24. do 29. maja biti Rijeka. Vođa puta u Hunedoaru je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, u rukovodstvu su i direktor reprezentacije Zoran Dragović, predsednik Disciplinske komisije KSS Milan Ostojić i prevodilac Marija Sekulić.

Selektor juniorki Julijana Vukadinović izabrala je ove igračice za pripreme u Vrbasu i utakmicu u Rumuniji: Livia Santo (Pionir), Biljana Vujackov (devojačko Bugarski, Jedinstvo – Novi Bečej), Ivana Cugulajkić, Gordana Golušin, Marija Komerak (sve "Toza Marković", Kikinda), Isidora Šibul (SPC Vojvodina, Novi Sad), Jelena Petrović (Banat, Zrenjanin) i Daliborka Nenadov (Kristal, Zrenjanin).

Na spisku selektora juniora Vojka Pavlovića su Aleksandar Milinković (Niš put), Robert Ernješi (Senta), Slobodan Simonović (Banat, Zrenjanin), Norbert Mesaroš (Kanjiža), Miloš Simijonović (Rudar, Kostolac), Radovan Vlajkov (Banat, Zrenjanin), Igor Kovačić (Srem, Sremska Mitrovica) i Balaž Kovač (Eđšeg, Bačka Topola).

Selektor pionirki i kadetkinja Ljubomir Štetin na pripreme je pozvao pionirku Herminu Lukač iz Vojvodine (Bačko Gradište) i dve kadetkinje  Maju Đukić (Radnički, Novi Sad) i Borislavu Brčin ("Toza Marković"), ali će jedna putovati u Hunedoaru.

Na listi selektora pionira i kadeta Ljubisava Perišića su talentovani kadet Milorad Vojnović iz Vojvodine (Bačko Gradište) kao i pioniri Alen Kujundžić (Rotografika, Subotica), Borislav Rogić (Tehnohemija, Beograd) i Norbert Ernješi (Jedinstvo, Novi Bečej) od kojih će jedan putovati na prijateljski meč u Rumuniju.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed