Završene pripreme strelaca za Šampionat Evrope u Merakeru u Norveškoj

Beograd, 26. Februar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Završene pripreme strelaca za Šampionat Evrope u Merakeru u Norveškoj

Streljačka reprezentacija Srbije završila je u Novom Sadu pripreme za Šampionat Evrope čiji će domaćin od 6. do 14. marta biti norveški grad Meraker.

Streljačka reprezentacija Srbije završila je u Novom Sadu pripreme za Šampionat Evrope čiji će domaćin od 6. do 14. marta biti norveški grad Meraker.

Reprezentivce i stručlni štab obišao je i predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Atila Čenger. Selektor Zoran Stojiljković ga je upoznao sa strelcima, programom rada na pripremima i planom za Šampionat Evrope.

- Zahvaljujemo se klubu Novi Sad i direktoru Zvonku Šabanoviću na gostoprimstvu. Uvek su nam pripreme u ovom gradu bile uspešne, sa svakog takmičenja vraćali smo se sa trofejima. Neka tako bude i u Merakeru - naglasio je Zoran Stojiljković, istakavši da su strelci imali kvalitetan program i da su ga disciplinovano sproveli do kraja.

Stručni štab reprezentacije trudio se i da dovede oružje u red. Jasna Šakerić i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski u toku priprema dosta su radili i na njenom rukohvatu za pištolj.

- Ne valja, pa ne valja. Besna sam i nervozna, ali se nadam da će sve biti u redu do odlaska na Šampionat Evrope. Tako je to u našem sportu, ako vam je suđeno da iskrsne problem sa oružjem, budite sugurni da će to biti pred samo takmičenje – rekla je Jasna Šekarić. – Probaću pištolj na Šampionatu Srbije u Pančevu 27. i 28. februara...

Generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, čeka potvrdu organizatora u kom hotelu će biti smeštena reprezentacije Srbije.

- Postoji mogućnost da spavamo u jednoj zemlji a da takmičenje bude u drugoj, što je svakako mali kuriozitet – rekao je Nenad Petković. – Merker je u blizini granice sa Švedskom, nema dovoljno hotelskih kapaciteta i organizatori su ponduli i smeštaj u hotelima u susednoj zemlji. Granica je samo 20 kilometra od Merakera i najbliži gradić u Švedskoj je Storlijen...

Srbiju će u Merakeru predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović ("Lukanjac", Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("A. Dejović", Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Na pripremama nije bila, zbog porodičnih obaveza,Lidija Mihajlović.

U Merakeru će se održati i kvalifikacije za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru u julu. Svaka zemlja može da konkuriše sa takmičarima rođenim 1992. i 1993. Selektor Stojiljković opredelio se za Katarinu Biserečić (Niš) i Žarka Trifunjagića (Novi Sad) mlade takmičare vazdušnom puškom. Plasman u Singapur obezbediće prvih šest sa kvalifikacionog takmičenja koje je na programu pre Šampionata Evrope 7. marta.

U stručnom štabu su, uz selektora Stojiljkovića i treneri Goran Maksimović, Ivan Kvasnevski i Miribana Maksimović.

Meraker je selo sa 2.539 stanovnika, poznato po rudarstvu. Do pre nekoliko godina kopali su u velikim količinama silikate koji se koriste u proizvodnji cementa. Na grbu grada su rudarska kolica. Nalazi se u pokrajini Nord Trondelag severno od Osla u distriktu Stjiordalen.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed