Akreditovane jednogodišnje i dvogodišnje specijalističke strukovne studije iz e-poslovanja

Novi Sad, 25. Februar 2010. PR Objave: Najava -

Akreditovane jednogodiÅ¡nje i dvogodiÅ¡nje specijalistiÄke strukovne studije iz e-poslovanja

Pre nekoliko dana je na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično stiglo obaveštenje Akreditacione komisije da su uspešno akreditovani svi studijski programi specijalističkih strukovnih studija sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment. U sklopu ovih programa akreditovane su jednogodišnje i dvogodišnje specijalističke strukovne studije iz oblasti e-poslovanja.

Pre nekoliko dana je na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično stiglo obaveštenje Akreditacione komisije da su uspešno akreditovani svi studijski programi specijalističkih strukovnih studija sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment. U sklopu ovih programa akreditovane su jednogodišnje i dvogodišnje specijalističke strukovne studije iz oblasti e-poslovanja.

Nezvanična informacija o "prolasku" ovih studijskih programa je dobijena negde u decembru mesecu, ali sada postoji i zvanični dokument koji formalno potvrđuje akreditaciju ovih studijskih programa.

Koncepcija dvogodišnjih specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja zasniva se na tzv. e-biznis koncentraciji predmeta na prvoj godini studija, koja se može posebno završiti u formi jednogodišnjih specijalističkih strukovnih studija. Studenti mogu nakon prve godine nastaviti i drugu godinu specijalističkih strukovnih studija u formi osnovnih menadžment predmeta. Očigledno je da se na ovaj način potencira MBA karakter studiranja, koji će se formalno ozvaničiti onog momenta kada se to formalizuje u Zakonu o visokom obrazovanju.

Na ovaj način, studenti su u mogućnosti da dobiju dve diplome – za jednogodišnje i/ili dvogodišnje strukovne specijalističke studije (nije obavezno završiti dve godine specijalističkih strukovnih studija). Dvogodišnje specijalističke studije iz e-poslovanja kreirane su po sadržini i formi kao MBA studije, i studenti će nakon završetka ovih studija dobiti MBA diplomu kada se za to stvore formalni uslovi. Do tog momenta studenti će imati zvanično akreditovanu diplomu dvogodišnjih specijalističkih strukovnih studija.

Druga godina specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja zvanično će krenuti naredne školske godine, i ovu (drugu) godinu će imati pravo da upišu studenti koji su prethodno završili prvu godinu specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Eventualne varijante "prebacivanja" sa drugih specijalističkih strukovnih jednogodišnjih studija za sada nisu razmatrane, a verovatno će se u takvim eventualnim slučajevima primenjivati pravilo usklađivanja nastavnih programa, odnosno polaganja razlike ispita.

Najava: Specijalističke strukovne studije iz e-poslovanja u e-learning varijanti

Mogu da objavim da su počele pripreme za zvanično uvršavanje i e-learning opcije pohađanja specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja, gde je ciljni period akreditovanja, kreiranja i puštanja ovog programa naredna školska godina.

Obzirom da su zvanični uslovi Akreditacione komisije dosta ozbiljni po pitanju implementacije konkretnih standarda online edukacije, pokušaćemo da u zadatom periodu odgovorimo na sve postavljene zahteve, i da dođemo u situaciju da ponudimo ovaj program specijalističkih strukovnih studija u online varijanti. Veoma je verovatno da će u fokusu za sada biti prilagođavanje prve godine specijalističkih strukovnih studija programu online edukacije.PODACI O FIRMI

Naziv: IIM / EURO FTN Novi Sad
Adresa: Trg Dositeja Obradovića 7
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: iimeuro@gmail.com
Web: www.iimeuro.uns.ac.rs
Tel: +381 21 459 740

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Konferencija E-trgovina 2015. - 22.04. - 24.04, Palić, najava predavanja

Ove godine 15. po redu Konferencija E-trgovina održava se od 22.04. do 24.04. na Paliću, koja je... Više...

Poziv za prijavu radova za konferenciju E-trgovina 2012 - Palić 25-27.04.2012.

Dvanaesta konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2012, najveći... Više...

E-trgovina 2011 - poziv za prijavu radova

Jedanaesta konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2011, najveći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed