Jovan Rajković sa Gaborom Kasom u trening kampu UCI u Eglu kraj Lozane

Beograd, 24. Februar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Jovan RajkoviÄ sa Gaborom Kasom u trening kampu UCI u Eglu kraj Lozane

Međunarodna biciklistička unija (UCI) odobrila je, na molbu Bicklističkog saveza Srbije, dve stipendije mladim srpskim biciklistima za boravak u Međunarodnom trening centru UCI u Eglu kraj Lozane! Uz Gabora Kasu (21 godina), reprezentativca subotičkog Spartaka, koji je dobio stipendiju od marta do oktobra (plaćeni troškovi boravka, ishrana i oprema, kao i odlazak na trke), drugi stipendista je mladi Nišlija Jovan Rajković.

Međunarodna biciklistička unija (UCI) odobrila je, na molbu Bicklističkog saveza Srbije, dve stipendije mladim srpskim biciklistima za boravak u Međunarodnom trening centru UCI u Eglu kraj Lozane! Uz Gabora Kasu (21 godina), reprezentativca subotičkog Spartaka, koji je dobio stipendiju od marta do oktobra (plaćeni troškovi boravka, ishrana i oprema, kao i odlazak na trke), drugi stipendista je mladi Nišlija Jovan Rajković (20 godina) koji će biti u Eglu od 1. marta do 30. aprila, takođe sa plaćenim svim troškovima. BS Srbije će platiti avio karte za ova dva mlada vozača.

- Kasa je prošle godine bio u centru i vozio je trke kao član međunarodne mešovite ekipe po Evropi ali i u Kanadi. Ostavio je odličan utisak i u toku SP u Mendrisiju prošle godine u razgovoru sa rukovodiocima centra čuli smo mnogo pohvala na njegov račun – kaže predsednik BS Srbije Dragan Dostanić. – Zamolili smo da, ako može, ostane još jednu godinu, ali da omoguće boravak još jednom našem biciklisti. Izašli su nam u susret, i to besplatno i sigurno je tome doprineo i Kasa svojim disciplinovanim odnosom prema obavezama i radu. Nadam se da će Rajković opravdati poverenje i otvoriti vrata nekim novim srpskim biciklistima dogodine...

Mnoge nacionalne fedrecije šalju u trening centar UCI vozače i za to plaćaju oko 3.000 švajcarskih franaka mesečno. Iz posebenog programa, UCI stipendira određeni broj mladih biciklista i BSS se našao na listi nacionalnih federacija koje su dobile dva mesta za ovu sezonu. Ukoliko se Rajković pokaže, rezultatima, radom i disciplinom, praksa je da mu se boravak, o trošku UCI, produži za još nekoliko meseci.

Jovan Rajković je počeo kao takmičar na planinskom biciklu u Orlovcu iz Crne Trave ali je pravu afirmciju stekao u drumskom biciklzimu pod trenerskom pažnjom Miroljuba Krstića u niškom Železničaru MBN. U 2008. je bio šampion Srbije u kriterijmskoj trci za juniore, vicešampion na brdskom prvenstvu i u vožnji na hronometar. Bio je četvrti u drumskoj trci. Pobedio je u trci "Velika nagrada Niša" i zauzeo peto mesto u Ligi Srbije. U 2009, kada je prešao u seniore, postao je šampion Srbije u brdskoj vožnji do 23 godine, vicešampion Srbije u drumskoj trci i kriterijumu i treći u eliti na brdskom Šampionatu Srbije. Bio je član ekipa Železničara MBN koja je osvojila prvo mesto u Biciklističkoj ligi Srbije..PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed