Čubrić bira za Trst u Mataruškoj banji

Beograd, 23. Februar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

ÄubriÄ bira za Trst u MataruÅ¡koj banji

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, pozvao je deset vozača na mini kamp u Mataruškoj banji od 26. do 28. februara. Održaće se i tri jake trening trke, posle kojih će Čubrić odrediti osmoricu reprezentativaca za trku kategorije 1.2 "Trofej slovenačke zajednice" ("Trofeo ZSSDI") u Trstu 7. marta.

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, pozvao je deset vozača na mini kamp u Mataruškoj banji od 26. do 28. februara. Održaće se i tri jake trening trke, posle kojih će Čubrić odrediti osmoricu reprezentativaca za trku kategorije 1.2 "Trofej slovenačke zajednice" ("Trofeo ZSSDI") u Trstu 7. marta.

U kampu će biti Žolt Der, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Predrag Prokić (svi profi tim Partizan Srbija), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić i Jovan Rajković (Železničar MBN), kao i Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalakc, Kraljevo). Klubovi mogu da o svom trošku pošalju vozače na ove pripreme i oni će konkurisati, pre svega rezultatom ali i radom, za reprezentaciju. Dvojica vozača, Kraljevčani Milivojedi i Stanković, neće biti sa reprezentacijom u hotelu "Termal". Spavaće kod kuće, da se malo uštedi...

- Nisu ovo prave izborne trke, već više pokušaj da se vidi ko je koliko radio i šta može - objasnio je Radiša Čubrić. – Osam vozača ići će u Trst, a njima će se, kasnije, priključiti Ivan Stević i još nekolicina biciklista da pokušamo da formiramo dve selekcije za seriju prolećnih trka - "Trofej Poreč" 14. marta i , potom, "Istarsko proleće" od 18. do 21. marta. Ivan Stević je zbog bola u kolenu posle priprema na Jadranu, pauzirao i neće ići u kamp, videćemo za koje trke mogu na njega da računam...

Posle dugo vremena, u Srbije se našlo dovoljno kvalitetnih vozača da se napravi test trke a reprezentaciju, ali je Čubrić realan:

- Dobro je kada na pripremama imamo 30 - tak seniora i vozača do 23 godine, bolje je nego ranijih sezona. Međutim, još smo daleko čak i od zemalja srednje klase. U Trst i Poreč doći će biciklisti koji su već vozili ove sezone trke kategorije 1.1 i ekstra kategorije u Italiji i imaju nekoliko puta više kilometara u nogama od naših biciklista. Prošle godine je Esad Hasanović fantastičnim begom u Trstu sve iznenadio i osvojio drugo mesto. Ove godine će ga dobro paziti i neće dozvoliti iznenađenja.

Srpske bicikliste očekuju u aprilu dve veoma važne trke za svetske bodove, "Beograd – Banjaluka" u kategoriji 1.2, koja će se voziti u dva dana 23. i 24. marta i koju zajednički organizuju Partizan i biciklistički radnici banjalučkog BSK i Banjaluke i, potom, od 28. aprila do 2. maja 16. trka "Putevima kralja Nikole" u Crnoj Gori u kategoriji 2.2.

Sezonu u Srbiji otvoriće 3. aprila kadeti na "Trofeju Novi Beograd" i, potom, od 9. do 11. apila je prva međunarodna trka u godini u Srbiji "Kadeti oko Beograda" koju organizuje BS Beograda. Prva trka za Biciklističku ligu Srbije biće 10. marta "Dani Beograda - Trofej Čukarice" u kadetskoj konkurenciji, a elita, juniori, kadeti i mlađi kadeti okupiće se prvi put u Ligi 18. aprila na "Delta bajk trci" u Beogradu.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed