U Dunavskom kupu ove sezone 49 trka

Novi Sad, 04. Februar 2010. PR Objave: Najava -

U Dunavskom kupu ove sezone 49 trka

Najmasovnije i najpopularnije takmičenje amatera, rekreativaca, mastersa (veterana) kao i mladih vozača (ispod 13 godine) 18. Dunavski kup imaće ove godine 49 trka koje će se bodovati za tri različite manifestacije – Fruška gora open (13 trka sa finalom), Dunavski kup (amateri, rekreativci i mastersi) koji će imati 20 trka sa finalom i "Mali Dunavski kup" koji će se voziti u 11 trka sa završnom trkom. Tu su još i četiri trke za Šampionate Srbije i jedna za Prvenstvo Vojvodine.

Najmasovnije i najpopularnije takmičenje amatera, rekreativaca, mastersa (veterana) kao i mladih vozača (ispod 13 godine) 18. Dunavski kup imaće ove godine 49 trka koje će se bodovati za tri različite manifestacije – Fruška gora open (13 trka sa finalom), Dunavski kup (amateri, rekreativci i mastersi)  koji će imati 20 trka sa finalom i "Mali Dunavski kup" koji će se voziti u 11 trka sa završnom trkom. Tu su još i četiri trke za Šampionate Srbije i jedna za Prvenstvo Vojvodine.

- Iz godine u godinu broj učesnika u Dunavskom kupu raste što nas raduje i imamo dosta gostiju iz okolnih zemalja, tako da je ova manifestacija odavno postala međunarodna - kaže direktor i osnivač ovog takmičenja Tibor Tarjan iz novosadskog kluba Elit, koji je sa Novosadskim maratonom suorganizator Dunavskog kupa. – Ove sezone, dobili smo veliku pomoć od firme "Ciklo manija internešenel" čiji je vlasnik nekadašnji profesionalni biciklista Zoltan Tarjan. Ova firma darovaće najboljeg vozača u generalnom plasmanu Dunavskog kupa ramom Trigon, a nagradni fond dopunjen je proizvodima italijanskih firmi DMT i LAS, kao i donatora Dunavskog kupa Zlatare Tarjan i preduzeća CUBI i Fermeskop.

Kako je istakao Zoltan Tarjan, vlasnik "Ciklo manija intrenešenela", ova firma će, uz sponzorstvo Dunavskog kupa, pomagati i triatloncu Ognjenu Stojanoviću koji već beleži lepe rezultate i u međunarodnoj konkurenciji.

Početak 18. izdanja Dunavskog kupa je 28. februara trkom u ciklo krosu u Novom Sadu. Završetak je finalnom trkom 20. oktobra u Sremskoj Kamenici.

Bodovanje za "Fruška gora open" počeće trkom 27. marta u Sremskoj Kamenici, a završetak je finalnom trkom 16. oktobra takođe u Sremskoj Kamenici.

Najmlađi vozači (ispod 13 godina) prvi put će se okupiti na ciklo krosu 14. marta u Novom Sadu, dok će se finalna trka održati 1. oktobra u Novom Sadu.

Planirane su i četiri trke za Šampionate Srbije. Šampionat Srbije u ciklo krosu za amatere, rekreativce i masterse održaće se 7. marta u Novom Sadu. Drumski Šampionat Srbije za ove kategorije je 5. juna u Bačkom Petorvcu, a 6. juna u istom gradu je trka za šampionske titule u vožnji na hronometar. Brdski šampionat Srbije za ove kategorije je takođe 6. juna, ali u Rakovcu. Prvenstvo Vojvodine u planinskom biciklizmu je 8. avgusta u Erdeviku.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisti, trke, ciklo kros

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed