Selektor Stojiljković odredio strelce za pripreme u Niškoj Banji

Beograd, 18. Januar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Selektor StojiljkoviÄ odredio strelce za pripreme u NiÅ¡koj Banji

Selektor srpske streljačke reprezentacije Zoran Stojiljković, odredio je učesnike prvih priprema za Šampionat Evrope i Merakeru u Norveškoj od 7. do 14. marta koje će se održati u Niškoj Banji od 19. do 26. januara.

Selektor srpske streljačke reprezentacije Zoran Stojiljković, odredio je učesnike prvih priprema za Šampionat Evrope i Merakeru u Norveškoj od 7. do 14. marta koje će se održati u Niškoj Banji od 19. do 26. januara.

- U ovoj fazi okupiće se samo strelci koji su na listi olimpijskih kandidata i  iskoristićemo pripreme i da za lekarske preglede i testiranje. Baza će biti u hotelu "Terme" i postavićemo i elektronske uređaje "SKAT" tako da će strelci raditi i vazdušnim oružjem – naglasio je Stojiljković. – Andrija Zlatić, koji brani titulu evropskog šampiona vazdušnim pištoljem iz Praga 2009. neće biti na ovim priremama, odlučio je da radi, u prvoj fazi, u Užicu.

Na pripremama će biti osmoro strelaca puškom Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), Milenko Sebić (Policajac), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i Dragan Marković (Novi Sad) kao i troje takmičara pištoljem Damir Mikec (Policajac), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe C. zvezda). U stručnom štabu biće treneri reprezentacije Mira Maksimović, Ivan Kvasnevski i Goran Maksimović.

- Druge pripreme održaćemo uoči Šampionta Evrope, od 20. do 28. februara kada će biti pozvani svi koji će gađati na Prvenstvu Evrope – dodao je Stojiljković. – Planirali smo ih u Novom Sadu ali sve će zavisiti da li će njihovo strelište u Spensu ostati, jer je planirano da se demontira i iseli. Srbija, zemlja evropskih prvaka, polako ali sigurno ostaje bez strelišta! Čeka nas izuzetno bogata i teška sezona, savez je suočen sa besparicom i ako dodate i probleme sa objektima, sve to izuzetno opterećuje i strelce i stručnjake.

Do Prvenstva Evrope u Norveškoj, srpski strelci učestvovaće od 26. do 30. januara na turniru u Minhenu, a na domaćoj sceni gađaće u finalu Kupa Srbije 13. i 14. februara kao i na Šampionatu Srbije vazdušnim oružjem 27. i 28. februara. U ovoj sezoni srpski strelci gađaće i na četiri Svetska kupa - u Sidneju od 20. do 28. marta, u Pekingu od 15. do 25. aprila, u Fort Beningu u SAD od 22. do 30. maja i u Beogradu od 23. do 30. juna. Glavni cilj sezone je 50. jubilarni Šampionat sveta u svim disciplinama u Minhenu od 29. jula do 11. avgusta gde će se prvi put vaditi i vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. Za prve letnje Olimpijske igre mladih u Singapuru od 15. do 19. avgusta kvalifikacije će biti na Šampionatu Evrope u Merakeru.

Na Prvenstvu Evrope 2009. u Pragu Andrija Zlatić je osvojio zlato vazdušnim pištoljem, a muška seniorska reprezentacija ovim oružjem, u kojoj su bili i Damir Mikec i Dimitrije Grgić, se okitila srebrnim trofejem.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed