Olimpijski šampioni spavaju u studentskim domovima

Beograd, 15. Januar 2010. PR Objave: Najava -

Olimpijski Å¡ampioni spavaju u studentskim domovima

Streljački savez Srbije nalazi se u velikim finansijskim poteškoćama uoči, možda, i najvažnije godine do Olimpijskih igara u Londonu, jer će se 29. jula do 11. avgusta u Minhenu održati 50. jubilarni Šampionat sveta u svim disciplinama gde će se srpski strelci boriti za prve olimpijske vize za London 2012.

Streljački savez Srbije nalazi se u velikim finansijskim poteškoćama uoči, možda, i najvažnije godine do Olimpijskih igara u Londonu, jer će se 29. jula do 11. avgusta u Minhenu održati 50. jubilarni Šampionat sveta u svim disciplinama gde će se srpski strelci boriti za prve olimpijske vize za London 2012.

- Rebalansom budžeta prošle godine ostali smo bez 7,5 milina dinara koje smo, poučeni iskustvom iz ranijih godina, planirali da sačuvamo i usmerimo na programe u veoma važnom prvom delu sezone, zimskom ciklusu vazdušnim oružjem sa nekoliko kontrolnih takmičenja do Prvenstva Evrope uMerakeru u Norveškoj od 7. do 14 marta – kaže Nenad Petković, generalni sekretar SS Srbije. – Sada smo u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Znamo kako i kada počinje da funkcioniše budžet, da pre marta ne možemo da očekujemo novac,  imamo i dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, ali će u svakom slučaju ovo biti veoma težak period. Moramo da organizujemo i pripreme pred EŠ. Čekaju nas i četiri svetska kupa, jedan organizujemo u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Velika stavka su i 33.000 evra, bez PDV, za najkvalitetniju municiju... Moram da kažem da naši reprezentivci, svikli na muke i nevolje, ne izvoljevaju, na turniru u slovenačkom gradu Ruše ovog vikenda spavaće, jer nema drugog hotela, kao i svi ostali učesnici u - studentskom domu.

Petković ističe da su nova pravila Ministarstva omladine i sporta, gde se sredstva pravdaju samo ako je takmičar završio u prvoj trećini učesnika, dodatno otežala situaciju:

- Ako savez ne može da ih opravda, neko drugi će morati da plati. Propise moramo da poštujemo. Mi nismo organizacija oko koje se otimaju sponzori, situacija u klubovima i na nivou lokalne samouprave nije sjajna i ovo je problem sa kojim ćemo se ubuduće, sigurno, često sretati. Za turnir u Minhenu, od 26. do 30. januara, morali smo da za jedan broj strelaca zatražimo da klubovi plate troškove. Ako prođu u prvu trećinu učesnika, kasnije ćemo im taj novac vratiti – naglasio je Petković. – Očekujemo, u skladu sa tradicionalno dobrom saradnjom, i pomoć Olimpijskog komiteta Srbije za naše olimpijske kandidate, da preguramo prvi deo sezone.

Selektor Zoran Stojiljković je za turnir u Minhenu odredio ove strelce – puška, seniori: Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i o trošku kluba Dragan Marković (Novi Sad) i Milutin Stefanović ("Čika Mata"), seniorke: Lidija Mijahlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad), Andrea Arsović (Pratizan) i o troški kluba: Jelena Živković (Jagodina), juniori, svi o trošku kluba: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović (Lukanjac, Pirot), Igor Čotra (Zvezdara) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), juniorke, sve o trošku kluba: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe Novi BeogradUšće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo), pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice) i o trošku kluba: Dimitrije Grgić (Akademac), seniorke: Jasna Šekarić (Crvena zvezda) i o trošku kluba: Jelena i Zorana Arunović i Jasmina Grgić (sve C. zvezda), juniorke, sve o trošku kluba: Bobana Veličković i Ana Simić (Bor 030), Jovana Petrović (Jagodina). U stručnom štabu su treneri Goran Maksimović, Mira Maksimović i Ivan Kvasnevski.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BeotelNet i RTS oborili rekorde u emitovanju videa preko interneta za vreme Olimpijade

Za vreme 31. letnjih Olimpijskih igara BeotelNet i RTS su oborili rekorde u prenosu digitalnog sadržaja... Više...

Olimpijac koji prvi put ide na Olimpijske igre

Zaječarsko pivo nagrađuje Olimpijca prirodnih nauka putovanjem u Rio na Olimpijske igre - Ivan... Više...

Zaječarsko uz olimpijce Srbije i na putu za Tokio

Olimpijski komitet Srbije i Zaječarsko nastavljaju saradnju i u narednom Olimpijskom ciklusu; Zaječarsko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed