Biciklistički klub Čukarički obeležio 55 godina rada

Beograd, 30. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

BiciklistiÄki klub ÄukariÄki obeležio 55 godina rada

Biciklistički klub Čukarički obeležio je lepom svečanošću 55 godina rada. Osnovan je 12. decembra 1954. i jedan je od najstarijih klubova u Sportskom duštvu Čukarički koje će 2011. proslaviti 85 godina od osnivanja.

Biciklistički klub Čukarički obeležio je lepom svečanošću 55 godina rada. Osnovan je 12. decembra 1954. i jedan je od najstarijih klubova u Sportskom duštvu Čukarički koje će 2011. proslaviti 85 godina od osnivanja.

Čukarički je veoma brzo stekao lep ugled i njegovi takmčari beležili su sjajne rezultate na domaćim i inostranim trkama. Mija Frančić, Milan Nikolić, Bogdan Krga, Petar Rokvić, Štrbac, Maksin, Aranđelović, Engi, Hegediš, braća Rajko i Radiša Čubrić, legendarni Mikoš Rnjaković, Radomir Pavlović, Miodrag Marinković, Branko Banović, Dušan Dimitrijević, Jovica Stranjina, Saša Stojanović, Boris Ljujić, Goran Simić, Nenad Negovanović, Rančić, Bojan Bojić, Dušan Popeskov, Marko Rosić, Dušan Stojčević...  nosili su sa mnogo uspeha i ponosa dres Čukaričkog... Mnogi su upravo iz Čukaričkog otišli u reprezentaciju. U klubu su bili i učesnici Olimpijskih igara (braća Čubrić, Duško Popeskov, Mikoš Rnjaković) i Šampionata sveta (Radomir Pavlović) i vozači u prepoznatljivim narandžastim dresovima pobeđivali su širom sveta.

Predsednik SD Čukarički Vladimir Matić i direktor Biciklističkog kluba Čukarički Nebojša Popov  na svečanosti su uručili posebene plakete povodom 55 godina kluba, biciklistima, biciklističkim radnicima i prijateljima kluba. Plakete su, između ostalih, primili pomoćnik ministara za omladinu i sport Vojislav Tabački, predsednik Sportskog društva Čukarički Vladimir Matić, generalni sekretara BS Srbije Petara Rokvić, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević, generalni sekretar BS Beograda Ranko Marić, dugogodišnji predsednik Čukairčkog Milan Aleksić, sekretar SD Čukarički Sava Milosavljević, a Nebojši Popovu priznanje je uručio Vojislav Tabački.

- Mladi bicklisti Čukaričkog Uroš Obrenović i Nikola Dedeić su bili ove godine prvi i drugi na otvorenom prvenstvu Beograda i sa njima počinje da se piše nova stranica lepe istorije našeg kolektiva– istakao je Nebojša Popov, koji je ove godine obeležio četiri decenije rada u bicklizmu. – Možemo da se ponosimo što u klubu imamo sjajne sportske radnike i sudije, Marko Pročikević i Nevena Avalić su postali UCI sudije za doping kontrolu, Dupan Stojčević je UCI sudija instruktor, a Marko Rosić je kandidat za međunarodnog sudiju. Organizovali smo i trku "Dani Beograda". Zahvaljujemo se za podršku sportskom društvu, ali i Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, sa kojim imamo izuzetnu saradnju.

Svečanosti je prisustvovao i dr Dane Korica generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dragan Ćirć predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, potpredsednik SD Čukarički Miroljub Blagojević,  predstavnici klubova SD Čukarički, nekadaši biciklisti, ugledni sportski radnici i prijatelji kluba.
 

Antrfile 

Uspešna godina SD Čukarički
 
Sportsko društvo Čukarički pre ove svečanosti održalo je i godišnju skupštinu. Kako je istakao predsednik Vladimir Matić, ove godine mnogo je urađeno da se pobošlja rad u klubovima, kao i da sportisti dobiju najbolje uslove za pripreme i ocenio sezonu uspešnom i na organizacionom i na takmičarskom planu

- U veoma složenim okolnostima zbog ekonomske krize uspeli smo, što je veoma važno, da sačuvamo sve klubove, ni jedan nije prestao da radi, a postignuti su i veoma dobri rezultati - istakao je Matić. – U narednoj godini trudićemo se da neke poslove završimo, pre svega da rešimo pitanje košarkaškog terene i uz pomoć Opštine Čukarica na njemu postavimo balon

SD Čukarički iam 13 klubova: fudbalski, biciklistički, atelski, stonoteniski, hokej na travi, rukometni, bokserski, smučarski, za skokove u vodu, džudo, šahovski, karate i košarkaški.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Beograda
Adresa: Hilandarska 6
Grad: Beograd 11000
Web: www.cycling-belgrade.rs
Tel: 011/32-46-039
Kontakt osoba:
Ime: Ranko Marić
Funkcija: Sekretar
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed