Kuglaški klub Smederevo proslavio 50 godina rada

Smederevo, 26. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Kuglaški klub Smederevo proslavio 50 godina rada

Kuglaški klub Smederevo obeležio je lep jubilej, 50 godina uspešnog rada i na prigodnoj svečanosti restoranu "Kraljev dvor" u Smederevu u prisustvu velikog broja uglednih zvanica, podeljena su i priznanja i zahvalnice igračima, stručnjacima, sportskim radnicima, predstavnicma lokalne samuoprave, medija i sponzora povodom zlatne godišnjice.

Kuglaški klub Smederevo obeležio je lep jubilej, 50 godina uspešnog rada i na prigodnoj svečanosti restoranu "Kraljev dvor" u Smederevu u prisustvu velikog broja uglednih zvanica, podeljena su i priznanja i zahvalnice igračima, stručnjacima, sportskim radnicima, predstavnicma lokalne samuoprave, medija i sponzora povodom zlatne godišnjice.

- Smederevo je grad sporta i među sportskim kolektivima visoko mesto po rezultatima, ali i upornosti članova da opstanu u veoma teškim okolnostima zauzima Kuglaški klub  Smederevo - istakao je gradonačelnik Predrag Umčević. – Ali, dobro čini, dobro će ti se i vratiti i nadamo se da će posle pola veka kuglaški klub konačno dobiti krov nad glavom i kuglanu. Ustupili su kuglaši deo svog objekta i on je srušen za potrebe Univerzijade i izgradnju nove hale gde je planirana i kuglana. Imamo obavezu da im pomognemo da se skuće...

Ugledne goste, među kojima su bili i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, generalni sekretar Vojko Pavlović, predsednik Takmičarske komisije Miloš Mitrović i predsednik Disciplinske komisije Milan Ostojić, pozdravio je predsednik kluba Dragan Spasić, kome je Uroš Dragojlović predao i specijalnu plaketu KS Srbije povom jubileja.

- Posebno nam je drago što je naša godišnjica pala u godini kada je Srbija postala šampion sveta uz ekipni svetski rekord, a Vilmoš Zavarko je dva puta obarao seniorski pojedinačni svetski rekord i čak tri puta juniorski - naglasio je Spasić.

Predsednik KSS Uroš Drahgolović je čestitao kuglašima Smederva jubilej, poželevši da što pre dobiju novu kuglanu i obećao da će na otvarnju gostovati i šampioni sveta!

O istorijatu kluba govorio je potpredsednik Dragan Rogan. Kuglaški klub Radnik, koji je kasnije dobio ime Smederevo,  osnovan je 1959. i imao je jednu stazu sa betonskom podlogom a igralo se drvenim kuglama. Prvi sekretar bio je Srećko Mirković, koji je kasnije, od 1964. do 1966. bio i predsednik.

- Od počeka, kuglaši su morali da, zbog loših uslova, igraju utakmice u Kovinu, Pančevu i Kostolcu – rekao je Rogan. – Tek 1983. Smederevo je dobilo tri automatske staze uz veliku pomoć Saveza sportova opštine Smederevo koji je i danas veliki oslonac klubu.  Međutim, kratko su igrali na svojim stazama, propisi su se promenili, morali ste da imate četiri staze za odigravanje zvančnih ligaških utakmica i tako nove seldbe i bili su bili domaćini u Beloj Crkvi, na Adi Ciganilji, u Pančevu, Kostolcu...

Međutim, klub se nikda nije ugasio i postizali su i odlične rezultate. Juniori su sa kraja osamdesetih osvojili i titulu državnog šampiona, bili dva puta prvaci Srbije  a i ženska ekipa je beležila uspehe. U poslednjoj deceniji prošlog veka, kuglaši Smedereva su najveći uspeh zabeležili u sezoni 1998. – 1999. kada su bili prvaci Prve lige Srbije. Sada su, u u jesenjem delu u Prvoj ligi Srbije – Centar na trećem mestu.

- Kada dobijemo kuglanu, obećavamo da ćemo za dve - tri sezone ući i u Super ligu Srbije – dodao je Dragan Rogan.- Mislim da je i interes grada da naš klub nastavi da traje i afirmiše smederevski sport.

Priznanja povodom 50 godina rada, a jedno je pripalo i Kuglaškom savezu Srbije, uručivali su, uz  predsednika Dragana Spasića i potpredsednika Dragana Rogana i sadašnji sekretar Božidar Milojković i članovi Upravnog odbora kluba Jovan Jovanović i Goran Lazić.  Svečanosti su prisustvovali, pored gradonačelnika Predraga Umčevića, i zemenik gradonačelnika dr Jasna Avramović, potpredsednik Skupštine grada Branče Stojanović, načelnik okruga Momir Radojković, predsednik Sportskog saveza Smedereva Vlada Milosavljeić kao i brojni nekadašnji asovi smederevskog sporta i kuglanja, ugledni privredici i prijatelji kuglaškog sporta.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

proslava, sport, kuglanje, kuglaski klub

POVEZANI SADRŽAJI

Proslava 20 godina rada British International School

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u utorak, 13. juna u svečanoj sali SKUPŠTINE GRADA, ul.... Više...

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed