Dramatični obrt u suđenju Goranu Kneževiću, bivšem gradonačelniku Zrenjanina

Beograd, 15. Decembar 2009. PR Objave: Intervju -

DramatiÄni obrt u suÄenju Goranu KneževiÄu, bivÅ¡em gradonaÄelniku Zrenjanina

Goran Knežević, bivši gradonačelnik Zrenjanina u ekskluzivnom intervjuu u magazinu Nedeljni telegraf, koji se sutra pojavljuje na kisocima, izjavio da je vlast u Vojvodini bahata!

Goran Knežević, bivši gradonačelnik Zrenjanina, u intervjuu Nedeljnom Telegrafu objašnjava kako je došlo do dramatičnog obrta u njegovu korist na suđenju tzv. građevinskoj mafiji i kako je ključni svedok odustao od proračuna na osnovu kojih je građena optužnica. On kaže da je Ljubomir Stankov na sudu po prvi put davao iskaz bez straha da će biti uhapšen i zato je odustao od kalkulacija nastalih u režiji policije.

Knežević se takođe osvrće na upravo proglašen Statut Vojvodine, upozorivši da pokrajinom caruje neograničena bahata vlast male grupe. On ističe da onaj ko nije dobar s pokrajinskom vrhuškom neće dobijati pare, i da se to već dešavalo u vreme kad je on bio gradonačelnik.

- O 200 miliona evra godišnje u novosadskom Fondu za kapitalna ulaganja, kod kog opštine konkurišu projektima, odlučivaće samo pet ljudi iz Upravnog odbora. Zato nam treba decentralizacija, a ne podela na sfere uticaja Beograda i Novog Sada - kaže Knežević.

On dodaje i da njegov sukob sa vojvođanskim premijerom nije lične, već konceptualne prirode, i da se s Bojanom Pajtićem poslednji put video na izbornoj skupštini Gradskog odbora DS u Zrenjaninu, u septembru 2008. Pajtić je skup napustio prevremeno posle Kneževićevog govora u kojem je kritikovao što, uprkos sjajnim izbornim rezultatima, zrenjaninskih demokrata nema na višim položajima u državi, pokrajini i samoj stranci.

U intervjuu govori i o medijskom linču kroz koji je prošao, danima provedenim u pritvoru i sugrađanima koji su ga masovno dočekali po izlasku iz pritvora.PODACI O FIRMI

Naziv: Pharos - Izdavačko - trgovačko preduzeće doo
Adresa: Trg Nikole Pašića 7/1
Grad: Beograd 11000
Web: www.nedeljnitelegraf.co.rs
Tel: 011 3285-436

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavljena u centru Zrenjanina - Očišćen spomenik kralju Petru I Karađorđeviću

U okviru velike akcije čišćenja spomenika i institucija kulture u gradovima širom Srbije, očišćen... Više...

Avivov izbor za najlepšu novogodišnju jelku Zrenjanina

U nedelju, 27. decembra, u Aviv Parku Zrenjanin od 12 do 15 časova održaće se manifestacija zabavnog... Više...

Otvoren zrenjaninski Aviv Park

U Zrenjaninu je juče svečano otvoren Aviv Park. Reč je o projektu izraelske kompanije Aviv Arlon... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed