Velika povelja BS Srbije Borisu Tadiću povodom 125 godina biciklizma u Srbiji

Beograd, 14. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Velika povelja BS Srbije Borisu TadiÄu povodom 125 godina biciklizma u Srbiji

Biciklistički savez Srbije obeležio je Svečanom akademijom u Domu Narodne skupštine Srbije u Beogradu 125 godina od osnivanja Prvog srpskog velosipedskog društva 1884. u Beogradu.

"Velikom poveljom" BS Srbije darovan je i predsednik Republike Srbije Boris Tadić. Dragan Dostanić, predsednik BSS,  uručio je još 34 "Velike povelje" pojedincima i organizacijama za doprinos biciklističkom sportu, kao i 68 "Zlatnih guvernala" sportskim radnicma za dugogodišnji rad u biciklizmu, 74 "Zlatne pedale" takmičarima i takmičarkama koji su ostvarili izuzetne rezultate i 174 "Povelje" organizacijama, klubovima, medijskim kućama, novinarima, za rad, rezultate, saradnju i pomoć BSS.

- Na uspesima generacija biciklista, čiji su najistaknutiji predstavnici prisutni i na ovoj svečanosti, gradimo našu budućnost – istakao je u pozdravnoj reči Dragan Dostanić. – Mali broj zemalja u svetu može da se podiči ovakvim jubilejom i to nas obavezuje da budemo uspešni i narednih godina...

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsednik OK Srbije Vlade Divac, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, pomoćnik ministra za omladinu i sport Vojislav Tabački, predsednik Evropske biciklističke federacije Vojćeh Valkijevič, predsednik Balkanske biciklističke unije Atanasios Cimas, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica, predstavnici diplomatskog kora i Ambasada Bugarske, Slovenije, Slovačke i Grčke, predsednici Biciklstičkh savza BiH, Crne Gore i Slovenije, ugledni privrednici i prijatelji biciklstičkog sporta.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar uručio je posebnu plaketu ove organizacije predsedniku BSS Draganu Dostaniću i zahvalio se u ime nagrađenih istakavši da je  biciklizam obeležio izuzetnu godišnjicu na ponos celog srpskog sporta. Posebne plakete Dostaniću su za jubilej určili, u ime BS BiH predsednik Tihomir Kuvalja i u ime "Dunavskog kupa" Tibor Tarjan. Domaćinima je izuzutan jubilej, kako je istakao, redak i u evropskom sportu, čestitao i predsednik Evropske biciklističke federacije Vojćeh Valkijevič.

BS Srbije je iskoristio svečenost da uruči i pehare ekipama i pojedincima za plasman u biciklističkim ligama Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu. U drumskom biciklizmu najuspešniji su - seniori: Ivan Stević (Partizan) i ekipno Železničar MBN (Niš), do 23 godine: Aleksandar Dukić  (Železničar MBN), juniori: Nikola Stefanović (Partizan) i Partizan, kadeti: Lazar Jovanović (Borac) i Borac (Čačak) i mlađi kadeti: Luka Samardžić (Borac) i Metalac (Kraljevo).

Najuspešniji u planinskom biciklizmu u 2009. su - seniori: Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Radnički (Kragujevac), žene: Vanesa Durman (Ris sajkling, Novi Sad), do 23 godine: Oliver Štrbac (Fanatik) i Fanatik (Novi Sad), juniori: Aleksa Marić (Crvena zvezda) i Radnički (Kragujevac), kadeti: Luka Nikolić (Radnički, Kragujevac) i PBD Orlovac (Crna Trava), poletarci: Ivan Jovan (Hajduk, Kula) i Kapriolo (Bačka Topola) i mastersi: Bojan Vasović (Borac, Čačak) i KPB Bela stena (Kruševac).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Drugu godinu za redom Marquis Intelligence iz Beograda dobio priznanje za kvalitet rešenja i usluga na prestižnim objektima u Londonu

Marquis Intelligence iz Beograda dao je ogroman doprinos proglašenju London City Airport-a za najbolji... Više...

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Dve nagrade: mr Aleksandra Kesrović, principal i Britanska internacionalna škola laureati nagrade "Summit success"

U sredu, 28. aprila u Tržnom centru Ušće, Cinelpexx dvorana, dodeljene su nagrade „Summit saccess"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed