Vojislav Tabački primio predsednika Evropske biciklističke federacije Vojćeha Valkijeviča

Beograd, 12. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Vojislav TabaÄki primio predsednika Evropske biciklistiÄke federacije VojÄeha ValkijeviÄa

Pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije Vojislav Tabački primio je poljskog sportskog zvaničnika Vojćeha Valkijeviča, predsednika Evropske biciklističke federcaije, koji boravi u Beogradu na poziv Biciklističkog saveza Srbije i prisustvovaće i Svečanoj akademiji kojom će se obeležiti 125 godina biciklizma u Srbiji 12. decembra u Domu Narodne skupštine Srbije.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije Vojislav Tabački primio je poljskog sportskog zvaničnika Vojćeha Valkijeviča, predsednika Evropske biciklističke federcaije, koji boravi u Beogradu na poziv Biciklističkog saveza Srbije i prisustvovaće i Svečanoj akademiji kojom će se obeležiti 125 godina biciklizma u Srbiji 12. decembra u Domu Narodne skupštine Srbije.

U delegaciji BSS, koja je pratila uglednog gosta, bili su predsednik BSS Dragan Dostanić, generalni sekretar BSS Petar Rokvić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov i generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević.

Vojislav Tabački je poželeo gostu ugodan boravak u Beogradu a domaćinima čestitao veliki jubilej, 125 godina uspešnog rada, naglasivši da će i ubuduće biciklizam imati podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, pre svega u programima za mlade i u izgradnji neophodnih objekata i infrastrukture.

- Ovo je u skladu i sa nacionalnom strategijom razvoja sporta, ali neće izostati i finansijska podrška vrhunskom biciklizmu – naglasio je Tabački. – Očekujemo u nekim projektima, pre svega vezanim za izgradnju velodroma, jer se od 18 olimpijskih disciplina u biciklizmu, deset održavaju na pisti, i konkretnu pomoć od međunarodnih federacija i iskustvo i uticaj uglednih sportskih radnika kakav je i predsednik Evropske biciklističke federacije Vojćeh Valkijevič su nam, u tim nastojanjima, dragoceni.

Valkijevič, koji je 14 godina i predsednik Biciklističkog saveza Poljske, čestitao je domaćinima značajan datum, istakaši da nije znao da biciklizam u Srbiji ima tako dugačku tradiciju. Složio se da bez velodroma nema ni biciklizma, ali i da je veoma važno da incijativu prema međunarodnim federacija za pomoć iz fondova, posebno ukazavši na Olimpijsku solidarnost MOK, mora da ima, pre svega, BSS.

- Više od polovine mog predsedničkog mandata u savezu Poljske, proveo sam tražeći teren i, potom, gradeći velodrom. Na kraju smo uspeli da ga izgradimo na 15 kilometra do Varšave i očekujem da već u Londonu 2012. poljski biciklisti osvoje medalju u disciplinama na pisti čime bi se opravdao naš trud i ne mala ulaganja u ceo ovaj projekat. Spremni smo da pomognemo BSS koliko možemo, pre svega na planu bilatelarne saradnje u oblasti školovanja trenera i mladih takmičara i pružićemo gostoprimstvo srpskim vozačima na našoj pisti sa željom da u Londonu bude i dosta srpskih olimpijaca u biciklizmu – podvukao je Valkijevič uručivši Vojislavu Tabačkom medalju Evropske biciklističke federacije.

Predsednik BSS Dragan Dostanić izrazio je zadovoljstvo što će i Vojćeh Valkijevič i Vojislav Tabački biti gosti na Svečanoj akademiji i uveličati proslavu jubileja i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na dosadašnjoj pomoći biciklističkom sportu.

- Biciklizam je u poslednja dva ciklusa imao olimpijce, a jedan smo od prvih sportova čiji su mladi takmičari ispunili normu za učešće na prvim Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru iduće godine. Ovo je i potvrda da BSS radi u skladu sa nacionalnom strategijom, jer smo značajan deo sredstava ove godine usmerili u programe za mlade bicikliste i rezultati su vidljivi. Velodrom sanjaju generacije srpskih biciklista, nadamo se da će se taj san uskoro i ostvariti – poželeo je Dragan Dostanić.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Zaјečarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoј srpskog sporta

Zaјečarsko pivo doniralo јe 4.266.000 dinara, koјi su u saradnji sa Olimpiјskim komitetom i... Više...

"Od Zaječara do Rija cela zemlja navija!" Zaječarsko podržava razvoj srpskog sporta

Zaječarska pivara u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije pustila je u prodaju ograničenu seriju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed