Zelenije poslovanje uz pomoć tehnologije

Beograd, 08. Decembar 2009. PR Objave: Najava -

Zelenije poslovanje uz pomoÄ tehnologije

Uz pomoć TelePresence uređaja predstavnici vlada, organizacija i medija moći će da učestvuju u značajnim pregovorima o klimatskim promenama čak iako se ne nalaze u Kopenhagenu.

Kopenhagen je od 7. do 18. decembra domaćin jedne od najznačajnijih svetskih diskusija o klimatskim promenama. Ciljevi ove konferencije su da se postave globalni standardi i razumevanje svih zemalja o smanjivanju emisije štetnih gasova koji su uglavnom uzrokovani ljudskim faktorom.

Kompanija Cisco pridružila se opštim naporima svetskih zvaničnika u omogućavanju tehnologija koje će unaprediti kvalitet konferencije, bez dodatnih zagađivanja. Kompanija je sarađivala sa Danskom vladom u instaliranju Cisco TelePresence uređaja i mrežnih rešenja koja će konferencijska zbivanja da povežu sa gradovima širom sveta.

- Nova platforma (Cisco’s Global Climate Change Meeting Platform), koja uključuje Cisco TelePresence, audio i konferencijske servise, napravljena je tako da pomogne delegatima širom sveta da istovremeno diskutuju, bez gubljenja vremena i novca na službena putovanja do Danske.

- Ona će povezivati konferencijsku dvoranu Bella Center u Kopenhagenu sa nizom državnih, UN i Cisco predstavništava širom sveta putem privatne IP mreže.

- Uz pomoć TelePresence uređaja predstavnici vlada, vladinih i nevladinih organizacija, kao i predstavnici medija, moći će po prvi put da prisustvuju značajnim sastancima i pregovorima o klimatskim promenama iz sopstvenog doma ili drugih lokacija u Kopenhagenu.

- Cisco platforma omogućava direktan audio, video i Internet prenos događaja u konferencijskim prostorijama na 12.000 – 15.000 adresa delegata iz više od 192 zemlje, kao i na 3.000-4.000 adresa medijskih predstavnika širom sveta. Montirana platforma za pregovore biće dostupna ministrima, pregovaračima i investitorima tokom 2010. godine.

"Najveća prednost ovakvog pristupa pregovaranju je redukovanje emisije gasova. Zbog globalne konferencije kao što je ova čak 92 procenta štetnih gasova emituje se zbog avio transporta učesnika na i sa događaja. Očigledno, ove godine ti procenti će biti znatno niži, jer će mnogi prisustvovati virtuelno. To je jedan od direktnih primera pozitivnog uticaja tehnologije. Druga prednost je što je sada omogućeno i zemljama "trećeg sveta" kojima su ranije službena putovanja bila veliki trošak, ravnopravno učestvovanje na konferenciji. Postoji veliki broj lokacija širom sveta odakle je moguće prisustvovati dešavanjima u Kopenhagenu" – rekao je Svend Oling iz danskog Ministarstva inostranih poslova.

Tehnologija ima veoma bitnu ulogu u "hvatanju u koštac" sa svetskim klimatskim promenama. Porast video saobraćaja, virtualizacije i objedinjenih komunikacija u velikoj meri pomaže da se smanji količina energije kao i potreba za dugim putovanjima, istovremeno pružajući efikasniji način života u skladu sa principima održivog razvoja.

Kompanija Cisco posvećena je tome da pruži uređaje i usluge u skladu sa društveno korporativnom odgovornošću, i da pomogne klijentima da dostignu ciljeve koji se odnose na očuvanje životne sredine. Šansa za IKT industriju je da smanji sopstvene emisije, istovremeno pomažući drugim organizacijama da i oni redukuju zagađenje. Cisco vizija je jednostavna: Ukoliko organizacija ima Internet konekciju, može da posluje u skladu sa održivim razvojem.


O kompaniji Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Srbi pokazali najveće interesovanje za tehnologiju u automobilima

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak... Više...

Goodyearova najnovija tehnologija SealTech izabrana za novi Volkswagen arteon

Goodyearovom tehnologijom SealTech za produženu mobilnost začepljuju se probušena mesta prečnika... Više...

Vrhunska tehnologija u tretmanu kičme i vrata - Novi metod fizioterapije

Uzrok tegoba vezanih za kičmeni stub koji rezultira bolom i ukočenošću, uglavnom leži u načinu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed