26. Susreti pozorišta BiH

Srbija, 06. Decembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

26. Susreti pozorišta BiH

Na 26. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, održanim od 26.11. do 04.12.2009. godine, stručni žiri u sastavu: Mira Banjac, glumica Ahmed Imamović, reditelj i prof. dr Darko Lukić, dramski pisac doneo je odluku da se Gran pri Susreta za najbolju predstavu u celini dodeli predstavi "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Ane Tomović u izvođenju Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Gran pri Susreta za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi "Brod za lutke" Milene Marković, u režiji Ane Tomović u izvođenju Srpskog Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Gran pri Susreta za najbolju žensku ulogu dodeljuje se Tatjani Šojić za ulogu Hekube u predstavi "Pobjeda" Lade Kaštelan, u režiji Selme Spahić u izvođenju Narodnog pozorišta Sarajevo.

Gran pri Susreta za najbolju mušku ulogu dodjeljuje se Branimiru Brstini za uloge kapetana, biznismena, psihijatra i advokata u predstavi "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića, u režiji Dušana Kovačevića u izvođenju "Zvezdara teatra" iz Beograda.

Nagrade pozorištima iz BiH

Nagradu za najbolju predstavu u celini pozorišta/kazališta iz BiH dodeljuje se predstavi "Žaba" Dubravka Mihanovića u režiji Elmira Jukića u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva.

Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog dramskog pisca dodeljuje se Radmili Smiljanić za tekst "Balon od kamena-moja sjećanja" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Selmi Spahić za režiju predstave „Pobjeda“ Lade Kaštelan u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljuje se Faketi Salihbegović-Avdagić za ulogu majke u predstavi "Švedsko srce moje majke" Zilhada Ključanina u izvođenju Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljuje Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Zeke u predstavi "Žaba" u izvođenju Kamernog Teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljuje se Osmanu Arslanagiću za scenografiju u predstavi "Pobjeda" Lade Kaštelan u izvođenju Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagrada za najbolji kostim dodeljuje se Zagorki Stojanović za kostim u predstavi "Balon od kamena-moja sećanja" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Nagrada za muziku dodeljuje se grupi Sopot za muziku u predstavi "Balon od kamena-moja sećanja" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljuje se Saninu Milaviću za ulogu Gazde u predstavi "Mousefuckers" Almira Imširevića u izvođenju Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se "Sandri Ljubojević" za ulogu Male Slobodanke u predstavi "Balon od kamena – moja sećanja" Radmile Smiljanić, u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.PODACI O FIRMI

Naziv: KULporter
Grad: Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana jedanaesta dodela nagrada za filantropiju - Trag fondacija dodelila VIRTUS nagrade za one koji doprinose boljem i humanijem življenju

Trag fondacija jedanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama... Više...

Održana treća "ProAkcija" na Adi Ciganliji - Odlična zabava i nezaboravni vatromet

Treću po redu manifestaciju „ProAkcija", koja je održana na beogradskoj Adi Ciganliji, posetilo... Više...

ProCredit banka obeležava još jednu godišnjicu poslovanja sa Beograđanima na Adi Ciganliji - Besplatan koncert i muzički vatromet za sve

Veliki besplatan koncert i spektarularan muzički vatromet obeležiće i ovogodišnju manifestaciju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed