Međunarodni naučni skup iNDiS2009

Novi Sad, 30. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

MeÄunarodni nauÄni skup iNDiS2009

Departman za građevinarstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu organizuje jedanaesti nacionalni i peti međunarodni skup o planiranju, projektovanju, građenju i obnovi graditeljstva iNDiS 2009, koji će se na Fakultetu tehničkih nauka održati od 25. - 27. novembra 2009. godine.

Departman za građevinarstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu organizuje jedanaesti nacionalni i peti međunarodni skup o planiranju, projektovanju, građenju i obnovi graditeljstva iNDiS 2009, koji će se na Fakultetu tehničkih nauka održati od 25. - 27. novembra 2009. godine.

Konferencija iNDiS se od 1976. godine održava u Novom Sadu. Ove godine moto konferencije je: Planiranje, projektovanje, građenje i obnova graditeljstva, a cilj je da okupi domaće i inostrane stručnjake za teorijska i eksperimentalna istraživanja iz procesa projektovanja i održavanja građevinskih objekata, kao i upravljanja projektovanjem i građenjem. Period u kome živimo postavlja nove zahteve pred graditeljstvo. Njegov širi kontekst obuhvata probleme: planiranja, projektovanja, građenja i obnove graditeljstva što je izabrano za tematiku ovog skupa. Ovako široka oblast delovanja zahteva uključivanje šireg kruga stručnjaka: prostornih planera, urbanista, arhitekata i građevinskih inženjera svih smerova, projektanata i izvođača
građevinskih radova, instalacija i završnih radova u građevinarstvu, ali isto tako i iz drugih struka čije je delovanje vezano za arhitekturu, građevinarstvo i građenu sredinu.

Naučni skup iNDiS2009 je mesto razmene iskustava i informacija o novim dostignućima u
planiranju, projektovanju, savremenim materijalima i tehnologijama za građenje i za rekonstrukcije u oblasti graditeljstva, a njegov međunarodni karakter doprinosi jačanju veza između naših i stručnjaka iz ove oblasti u svetu. Na Konferenciji učestvuju istraživači i stručnjaci iz 11 zemalja (Velika Britanija, SAD, Kanada, Nemačka, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).

iNDiS 2009 će svečano biti otvoren u sredu, 25 novembra 2009. godine sa početkom u 10 časova u Amfiteatru SPC Vojvodina:
Pozdravna reč domaćina: Prof. dr Ilija Ćosić, dekan FTN;
Otvaranje skupa: Akademik prof. dr Nikola Hajdin, predsednik SANU;
O predhodnim skupovima: Prof. dr Svetlana Vuković;
Pozdravna reč organizatora: Emeritus prof. dr Radomir Folic, predsednik organizacionog odbora.

Konferencija će nakon svečanog otvaranja svoj dalji rad, izlaganje radova učesnika, nastaviti u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka sa početkom u 16 časova. Više informacija o naučnom skupu iNDiS 2009 kao i detaljan program konferencije, možete pogledati na web prezentaciji www.ftn.uns.ac.rs/indisPODACI O FIRMI

Naziv: Univerzitet Novi Sad
Adresa: Trg Dositeja Obradovića 5
Grad: Novi Sad 21000
Web: www.uns.ac.rs
Tel: (021) 485-2016

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sberbank Srbija na novoj lokaciji u Novom Sadu

Sberbank Srbija otvorila je vrata savremenog poslovnog centra u Novom Sadu u ulici Teodora Pavlovića... Više...

Otvaranje ekspoziture Banke Poštanska štedionica u Novom Sadu i samostalnog šaltera u Beški

U skladu sa poslovnom politikom i strategijom razvoja poslovne mreže Banka Poštanska štedionica... Više...

Ovogodišnja akcija "Cif čisti Srbiju" započela čišćenjem Srpskog narodnog pozorišta - Uklanjanje grafita kao rođendanski poklon

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenka u gradovima širom Srbije, očišćena... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed