Kompanija Dunav osiguranje prva podržala projekat Dete raste

Novi Sad, 21. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Kompanija Dunav osiguranje prva podržala projekat Dete raste

Povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta, kompanija Dunav osiguranje, potpisivanjem ugovora sa MobiMed Fondom, prva je podržala projekat "Dete raste", baziran na unapređenju nivoa zdravstvene kulture promovisanjem tačne, pouzdane i pravovremene zdravstvene informacije o zdravlju dece od rođenja do polaska u školu.

Kompanija Dunav osiguranje prva podržala
projekat „Dete raste“

Povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta, kompanija Dunav osiguranje, potpisivanjem ugovora sa MobiMed Fondom, prva je podržala projekat „Dete raste“, baziran na unapređenju nivoa zdravstvene kulture promovisanjem tačne, pouzdane i pravovremene zdravstvene informacije o zdravlju dece od rođenja do polaska u školu.

„Osnovna ideja projekta „Dete raste“, koji predstavlja logičan sled prethodno realizovane akcije „Beba dolazi“, je unapređenje zdravlja majke i deteta upotrebom mobilnog telefona kao sredstva komunikacije i platforme za prenošenje informacije o zdravlju“, rekao je tvorac ovog projekta dr Vojislav Stojšin, direktor MobiMed Fonda. 

Potpisivanjem ugovora, Dunav osiguranje je finansiralo 20.000 vaučera, zahvaljujući kojima će 20.000 porodica besplatno moći da koriste ovaj SMS servis, zasnovan na  dobijanju zdravstvenih informacija putem mobilnog telefona, što znači da će na taj način biti prenet 1 milion poruka o zdravlju dece od rođenja do njihove 7 godine. Mehanizam ovog koncepta je dosta jednostavan, a sastoji se u sledećem: vaučeri sa jasnim vizuelnim obeležjima projekta „Dete raste“ biće deljeni roditeljima. Svaki vaučer sadrži kod, koji je neophodno zajedno sa imenom deteta i datumom rođenja proslediti na broj 6261. U odnosu na uzrast, svaki roditelj će dobijati zdravstvene informacije na svoj mobilni telefon poput: kalendara vakcinacija, kalendara preventivnih pregleda, preporuka iz oblasti ishrane, preporuka iz oblasti psihomotoričkog razvoja i preporuka iz oblasti pedagogije i vaspitanja, te će im na taj način biti prenet osnovni set neophodnih znanja u vezi sa zdravljem njihovog deteta.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je kompanija Dunav osiguranje prva podržala jedan ovakav projekat. Nama jeste cilj da ostvarujemo visoke poslovne rezultate i da očuvamo vodeće mesto na domaćem tržištu osiguranja, ali želim da istaknem i ovom prilikom da je Dunav osiguranje, osim važnog privrednog subjekta i društveno odgovorna kompanija. U skladu sa takvom našom politikom, radujem se kada smo u prilici da pomognemo projekte koji će doprineti boljitku naše društvene zajednice, a posebno ovakvim vidovim akcija koji će neposredno pomoći unapređenju zdravlja mladih roditelja i njihove dece", izjavila je Milenka Jezdimirović, direktorka kompanije Dunav osiguranje.

"Uspostavljanjem trajne komunikacije želimo da unapredimo nivo zdravstvene kulture opšte populacije, ali u ovom slučaju pre svega prevenciju zdravlja majke i deteta u Srbiji. Takođe, želimo da omogućimo potpunu dostupnost informacija o zdravlju celokupnoj populaciji, bez postojanja bilo kakvih barijera", dodao je dr Stojšin. Značaj ovog projekta svakako je potvrđen i podrškom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Medicomark.d.o.o
Adresa: Omladinskog pokreta 8c
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@medicomark.com
Web: www.medicomark.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

14. "Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2021"

Četrnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd organizuje projekat "Beogradski... Više...

Vežbanje je lek - Značaj fizičke aktivnosti u prevenciji gojaznosti

Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije - Udruženje za prehrambenu industriju organizovali... Više...

Vaterpolisti Srbije podržali borbu protiv kancera

Širenju svesti o simptomima i prevenciji malignih bolesti, u okviru projekta "Jači od straha",... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed