Streljaštvo Novi Sad dogodine proslavlja 220 godina rada

Novi Sad, 19. Novembar 2009. PR Objave: Najava -

Streljaštvo Novi Sad dogodine proslavlja 220 godina rada

Družina "Novi Sad 1790", obeležiće velikim međunarodnim turnirom od 16. do 18. juna 2010. značajan jubilej, 220 godina rada. O ovome je obavestio Stručnu komisiju Streljačkog saveza Srbije na sastanaku u Beogradu olimpijac, predsednik družine "Novi Sad 1790" i član Stručne komisije SSS Nemanja Mirosavljev.

- Iduća godina je prepuna velikih takmičenja od kojih je jedno, naravno i ovaj turnir – istakao je predsednik Stručne komisje SS Sbrije Srećko Pejović. – Zbog toga smo dobro pregledali kalendar i neke odluke o terminima donećemo kasnije, pogotovo za one u junu i julu, kada nas očekuje turnir u Novom Sadu, potom državno prvenstvo MK oružjem, zatim pripreme za Svetski kup čiji je domaćin Beograd od 26. juna do 4. jula i na kraju i pripreme i učešće na 50. Šampionatu sveta u svim disciplinama, prvom kvalifikacionom takmičenju za OI u Londonu, u Minhenu od 29. jula do 11. avgusta. Moram da kažem da po rejtingu članova, sportskim i stručnim biografijama, srpsko streljaštvo odavno nije imalo jaču Stručnu komisiju.

Kalendar za sezonu vazdušnim oružjem je pripremljen. Dobra vest je da je družina Novi Sad, koja je prvobitno otkazala organizaciju trećeg Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem zbog preseljenja strelišta u SPENS – u, potvrdila da će ipak organizovati ovo takmičenje i to 19. i 20 decembra. Srpski stelci će dobar test za kup imati na Internacionalnom prvenstvu Beograda 12. i 13. decembra. Finale Kupa SSS vazdušnim oružjem je 6. i 7. februara, a Šampionat Srbije 27. i 28. februra i biće poslednja provera pred Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Norveškoj od 7. do 14. marta.

Za sekretara Stručne komisije izabran je trener Partizana Dragan Donević. Jedan od najvažnijih zadataka je i izrada Odluke o stručnom radu  koju će usvojiti i Upravni odbor SS Srbije i do kraja godine formirati stručni štab reprezentacije i imenovati selektora.

Sastanku su prisustvovali i članovi  Zoran Stojiljković (Niš – selektor reprezentacije), Nikola Marić ("Novi Beograd Ušće"), Goran Maksimović ("Novi Beograd Ušće"), Dragan Donević (Partizan), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), dok je i predstavnik Udruženja strelaca Jasna Šekarić (Crvena zvezda) bila opravdano odsutna.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

British International School svečano proslavila 25. godišnjicu i maturu

Sa ponosom i velikim zadovoljstvom British International School - BIS je u nedelju 12. juna u Belom... Više...

MEGGLE Srbija deset godina uspešnog poslovanja obeležila novim investicijama

Tokom 10 godina uspešnog poslovanja kompanija MEGGLE Srbija je, kroz uvođenje tehnoloških inovacija... Više...

Britanska internacionalna škola (BIS) u Beogradu slavi 25 godina uspešnog rada i postojanja

BIS je osnovana 1997. godine za potrebe učenika diplomatskog kora i stranog biznisa, kao i za potrebe... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed