Iz novog broja Nedeljnog telegrafa

Beograd, 17. Novembar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Iz novog broja Nedeljnog telegrafa

Iz novog broja Nedeljnog Telegrafa! NN: Britanski ambasador Stiven Vordsvort u intervjuu za Nedeljni Telegraf najavio: N: Srbija u EU - bez Kosova Priznanje Kosova nije uslov za članstvo u Evropskoj uniji, ali Srbija će verovatno postati članica bez južne pokrajne, rekao je u intervjuu za novi broj Nedeljnog Telegrafa britanski ambasador Stiven Vordsvort. - Svi u EU imaju istu dugoročnu viziju - da ceo ovaj region uđe u EU. Naš prioritet je da Srbija uđe u EU.

N: Mladić više ne stanuje ovde

Bivši visoki oficir Vojske Jugoslavije, koji je insistirao na anonimnosti, za najnoviji broj Nedeljnog Telegrafa tvrdi da tajne službe manipulišu podacima o navodnim skrovištima generala Ratka Mladića zato što nipošto ne žele da ga vide - u Hagu.

- Oni dobro znaju da je Mladić sačuvao arhivu dokumenata i snimaka razgovora koji bi otkrili prljave uloge tih država, njihovih političara i ponajviše službi u krvavom raspadu SFRJ - tvrdi sagovornik NT. - Setite se kako je direktor CIA "otkačio" Karlu del Ponte posle njenog zahteva da se njegova služba više angažuje u lovu na Mladića. Mislite da je to slučajno?

Prof. dr Milan Mijalkovski, nekadašnji šef analitike vojne kontraobaveštajne službe (KOS), smatra da je bivši komandant Vojske RS sklonjen u inostranstvo, jer bi ga BIA sigurno otkrila, ukoliko pre nje ne bi stigli "lovci na glave":

- Strane službe ovde imaju velike mogućnosti za izvođenje tajnih operacija, uključujući i kidnapovanja. Još pre petooktobarskih promena nekoliko građana RS kidnapovano je iz Srbije i odvedeno u Bosnu, a neki su završili u Hagu. U jednom slučaju agenti-kidnaperi bili su srpski policajci! Timova za kidnapovanje ima i sada, ali ni oni ne mogu da nađu Mladića, jer više nije u Srbiji.

I po mišljenju prof. Mijalkovskog, velike službe nisu zainteresovane za hapšenje Mladića jer bi mogao da otkrije mnoge nezgodne tajne, od kojih je najveća ona o Srebrenici:

- Ko stoji iza odluke da holandski bataljon ne izvrši svoju misiju i zaštiti enklavu? Vojska RS se nikad ne bi sukobila s plavim šlemovima i rizikovala rat s NATO da nije dobila zeleno svetlo od službe države kojoj su Srbi verovali. Rezultat je poznat, Srbi su proglašeni za zločince i NATO ih je bombardovao.

N: Karadžić uživo na slavi Obraza

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić mnoge je iznenadio kad se u četvrtak, 12. novembra, telefonom javio direktno iz Haga svom bratancu Draganu, sinu Luke Karadžića, da čestita krsnu slavu Otačastvenom pokretu Obraz.

Gosti okupljeni na proslavi svetog kralja Milutina, u Udruženju Srba, u beogradskoj ulici Maršala Birjuzova, žestoko su aplaudirali dok se preko spikerfona čuo Karadžićev glas. Okupljenima je poželeo "da Sveti kralj Milutin sve čuva od nevolja i iskušenja koja napadaju srpski rod". Na Karadžićeve želje da Obraz "istraje u borbi za istinu", salom se prolomilo: "Gde god bio, ti si slobodan!" Upravo tu rečenicu je Karadžić nedavno izrekao pred Haškim tribunalom.

Starešina Obraza Krsto Milovanović uručio je Draganu povelju za Karadžića, na kojoj je pisalo "za vitešku borbu za srbstvo i pravoslavlje". Povelju je primila i prof. dr Smilja Avramov.

Gosti na slavi bili su i poslanica Aleksandra Janković, biznismen Boško Radonjić, istoričar umetnosti Nikola Kusovac, pevačica Olivera Katarina, književnik Antonije Đurić...PODACI O FIRMI

Naziv: Pharos - Izdavačko - trgovačko preduzeće doo
Adresa: Trg Nikole Pašića 7/1
Grad: Beograd 11000
Web: www.nedeljnitelegraf.co.rs
Tel: 011 3285-436

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri od četiri najbogatija Srbina su vizionari sa fenomenalnim osećajem za dobre poslovne odluke - čist vazduh vitalni faktor za uspešno poslovanje

Ovi istaknuti pojedinci umeli su pre ostalih prepoznati značaj kvaliteta vazduha na njihov poslovni... Više...

Lansiran TehnoMagazin.rs koji vam pomaže u kupovini

Ove nedelje pušten je u rad www.tehnomagazin.rs koji je namenjen za ispomoć kupcima u kvalitetnom... Više...

Hipsterski retro-kič enterijer

Želite da opremite svoj stan kao što to rade kreativni i inovativni hipsteri? Originalni komadi... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed