Sajt Pozn@nici.com sproveo istraživanje: Sa poznanicima, samo preko Interneta

Subotica, 13. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Sajt Pozn@nici.com sproveo istraživanje: Sa poznanicima, samo preko Interneta

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo sajt Pozn@nici.com, čak 80% ispitanika je preko Interneta stupilo u ponovni kontakt sa pojedinim osobama koje dugo nisu videli ili čuli. Takođe, čak dve trećine ispitanika redovno održava kontakt isključivo putem društvenih mreža, sa ljudima koje su na taj način i upoznali, bez ikakvog ličnog upoznavanja. Sa druge strane svaki peti ispitanik priznao je da svakodnevno održava kontakt sa svojim poznanicima isključivo preko domaćeg sajta Pozn@nici.com.

Međutim, postoje i oni kojima Internet ne predstavlja granicu, koji poznanstvo ne žele da ograniče samo na taj vid komunikacije. Čak dva od tri ispitanika nema ništa protiv ličnog upoznavanja nakon prethodno stečenog poznanstva putem društvenih mreža. Tako je svaki treći ispitanik već upoznao nekoga lično, dok ostatak to planira da uradi u skorijoj budućnosti.

Istraživanje je trajalo tokom aprila i maja ove godine i tom prilikom ispitani su stavovi preko 20 000 ljudi, posetilaca ove najveće društvene mreže na domaćem Internetu.

Ovakvi rezultati ne treba da čude ako imamo u vidu činjenicu da prema poslednjim istraživanjima u Srbiji ima 2.4 miliona korisnika Interneta među kojima čak preko 50% priznaje da je glavni razlog pristupanja Internetu upravo poseta društvenim mrežama poput Facebook-a ili My Space-a. Sve su popularnije i domaće verzije ovih popularnih svetskih sajtova, među kojima najviše Pozn@nici.com, Karike.com, Furka.com.

Sajt Pozn@nici.com najposećeniji je domaći sajt za društvene odnose sa preko 470.000 apsolutno različitih posetilaca mesečno i oko 3.5 miliona ukupnih poseta mesečno. U novembru 2008. godine Pozn@nici.com postali su deo lanca međunarodne korporacije Daily Mail and General Trust.PODACI O FIRMI

Naziv: Web2.0 International
Grad: Subotica
e-mail: pr@poznanici.com
Web: www.poznanici.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Objavljen je konkurs za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju - Zajedno širimo ideju dobročinstva i gradimo društvo jednakih šansi

Trag fondacija objavljuje početak konkursa za sedamnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Nagrada... Više...

Zajedničkim delovanjem građana do pozitivnih promena u društvu

U Srbiji je, zahvaljujući zagovaračkim procesima u okviru programa „Pokret Polet“, koje su... Više...

Građani i kompanije sve više doniraju humanitarnu pomoć

U 2021. godini u Srbiji su građani i kompanije donirali 42,5 miliona evra za opšte dobro, prema... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed