Slike Svetislava Šljukića

Kula, 24. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Slike Svetislava Å ljukiÄa

Pod pokroviteljstvom opštine Kula, a u okviru akcije "Mesec knjige" u petak u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena je samostalna izložba akademskog slikara Svetislava Šljukića iz Vrbasa koja će trajati do kraja meseca.

Svetislav Šljukić je slikar ekspresionista, a to je slikarstvo koje izražava unutrašnju, psihološku sadržinu. Slikaru je važnije shvatanje života života nego neko formalno rešenje. No, prvo beše crtež. Mi koji smo sa slikarem Šljukićem već decenijama, znamo kako je dobar crtač, i znamo da su linija i potez osnova njenog izraza – rekao je Preradović otvarajući izložbu.

- Slikarstvo Svetislava Šljukića je ekspresionističkog karaktera. Umetnikov eksresivitet je vidljiv kroz snažan potez na platnu i kroz nastojanje da se iz svake upotrebljive boje izvuče intezitet koji će odgovarati snazi umetnikovog doživljaja – rekao je Sava Stepanov, likovni kritičar. - Spoljašni svet, najčešće pejzaž ili ženski akt, ti večni simboli lepote prirode, pravi su povod za Šljukićevu umetničku akciju. U ovom slikarstvu, na prvi pogled postoji tako snažnom i gestualnom, postoji sasvim diskretna ili vidljiva poetičnost, čak liričnost.

Svetislav Šljukić je rođen 1947. godine u Sivcu. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Sarajevu 1976. godine. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Rukovodilac je Galerije Kulturnog centra Vrbas od 1979. godine. Imao je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi kod nas i u svetu. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija i dobitnik brojnih nagrada.PODACI O FIRMI

Naziv: Opština Kula
Adresa: Lenjinova 11
Grad: Kula 25230
Web: www.kula.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Dela Save Šumanovića i Nadežde Petrović izložena u tržnom centru

U okviru nacionalne kampanje Zaječarskog piva, "Otvorimo zajedno Narodni muzej", proteklog vikenda... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed