CISCO predstavio novu generaciju rutera

Beograd, 21. Oktobar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

CISCO predstavio novu generaciju rutera

Da bi odgovorio na rastuće potrebe IT industrije za kolaboracijom, Cisco(r) je danas predstavio mrežnu arhitekturu bez granica (Borderless Networks architecture) i plan u pet faza osmišljen da omogući usluge i aplikacije svima, na svakom mestu, na bilo kom uređaju, u bilo koje vreme – brzo, pouzdano i sigurno.

Kao prvi uređaj mrežne arhitekture bez granica, Cisco je predstavio sledeću generaciju integrisanog servisnog rutera (ISR G2). Njegove performanse su pet puta bolje od prethodnika (Cisco ISR) koji je svojevremeno bio veoma dobro prihvaćen, sa više od sedam miliona ugrađenih uređaja od njegovo predstavljanja 2004. godine.

ISR G2 kompanije Cisco pojednostavljuje provajderima usluga i ostalim poslovnim korisnicima pružanje mrežnih usluga na zahtev, kao što su video zapisi i aplikacije za kolaboraciju. Ovaj ruter je sastavni deo nove Cisco mrežne arhitekture bez granica, koja kombinuje kompanijska prethodna iskustva sa ruterima, svičevima, u bežičnoj i bezbednosnoj tehnologiji.

Mrežna arhitektura na ovaj način omogućava da poslovni korisnici masovno prihvate rastuću upotrebu video sadržaja, kolaboraciju, i ostale mrežne usluge u svim svojim predstavništvima. Uz novu arhitekturu mreže, IT menadžeri će jednostavnije moći da upravljaju i štite mrežu, istovremeno stvarajući bolju povezanost korisnika, uređaja, aplikacija i poslovnih procesa.

Kako je ranije zaključeno u istraživanju o video sadržajima (Cisco VNI Research), ovakav vid komunikacije doživeće porast od 77.6 procenata do 2012. godine, i biće ključan za dalji razvoj usluga namenjen klijentima. Poboljšana video arhitektura i novi procesor za obradu video signala u ISR G2 ruteru, otvara nove mogućnosti za medianet iskustva (usluge sa video i medija sadržajem visokog kvaliteta – Cisco TelePresence, video striming), ključna za mrežnu arhitekturu bez granica.

Ruter ISR G2 sadrži 1 terabajt smeštajnog prostora, što je izuzetno korisno za čuvanje podataka video nadzora. Osim poboljšanih performansi, zahvaljujući Cisco rešenju Cisco EnergyWise, novi mrežni uređaji dozvoljavaju bolju kontrolu potrošnje. Novi pristup mrežnoj arhitekturi ruši granice između lokacije, uređeja i aplikacija i nudi više usluga, veću mobilnost, bezbednost i performanse korisnicima, gde god da se nalazili. 

Richard Palmer, senior potpredsednik Cisco Access Routing Group: "Napravljen na osnovu dugogodišnjeg iskustva, ruter druge generacije kompanije Cisco pruža novo iskustvo u korišćenju mrežne arhitekture bez granica kroz virtuelizaciju usluga, nove mogućnosti sa prenos video sadržaja, i jednostavnost upotrebe. Izuzetne mogućnosti, sigurna kolaboracija i prenos visoko kvalitetnih medijskih sadržaja u različitim vremenskim zonama i putem različitih uređaja, za poslovne korisnike znači da će bolje moći da odgovore na stalne promene tržišta i da povećaju produktivnost zaposlenih".

Video zapis o prednostima nove Cisco mrežne arhitekture bez granica o kojoj govori Meri Hatar, potpredsednik Cisco odeljenja za mrežne sisteme i bezbednosna rešenja, možete pogledati na http://www.youtube.com/v/o2QIDWY9PJI&hl=en&fs=1&PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Više...

Ključne reči

cisco, it, mreže, tehnologija, ruter

POVEZANI SADRŽAJI

Udruženje studenata informatike "FONIS" sa Fakulteta organizacionih nauka organizuje projekat "C2S - Kompanije studentima"

Cilj projekta je prenošenje znanja iz oblasti IT-a i povezivanje studenata sa IT kompanijama. Na... Više...

Studenti studentima

Interesuje te svet informacionih tehnologija? Želiš da budeš u toku sa najnovijim trendovima u... Više...

Srbi pokazali najveće interesovanje za tehnologiju u automobilima

Da nauka i tehnologija menjaju naš život prebrzo smatra čak 91% ispitanika iz Srbije, ali ipak... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed