Promocija tri nove knjige izdavačke kuće VBZ Beograd

Beograd, 19. Oktobar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Promocija tri nove knjige izdavaÄke kuÄe VBZ Beograd

U sredu, 21. oktobra u Domu omladine Beograda u 20 časova održaće se promocije tri nove knjige izdavačke kuće VBZ Beograd: Predrag Crnković: "UVOD U SRPSKU KNJIŽEVNOST SA JUGOSLOVENSKIM KNJIŽEVNOSTIMA", Tomislav Marković: "VREME SMRTI I RAZONODE" i Dule Nedeljković: "AFRIKA". Govore: Predrag Crnković vs. Ivan Bevc, Tomislav Marković vs. Petar Luković, Dule Nedeljković vs. Gorica Nešović.

Predrag Crnković: "UVOD U SRPSKU KNJIŽEVNOST SA JUŽNOSLOVENSKIM KNJIŽEVNOSTIMA"
U romanu Predraga Crnkovića udžbeničkog naslova likovi pokušavaju da pomoću književnosti postignu određeni cilj - novac, slavu, ljubav, samoostvarenje. Svima taj cilj izmiče. Odnos mentora i učenika, preklapanje teksta u tekstu sa životima likova koji hoće više nego što mogu, kao i problematizovanje pozicije pripovedača jesu najdostupniji nivoi čitanja ove knjige posvećene književnosti. Razasute intertekstualne reference što će bez sumnje zainteresovati domaćeg čitaoca - roman se može tumačiti (i) kao revalorizacija posleratne srpske proze i književne istorije - ostaju kao mogući, ali nikako ne i nužan (pogotovo ne jedini) ključ za čitanje ovog romana, kojeg možemo nazvati i prvim srpskim literarnim trilerom.

Tomislav Marković: "VREME SMRTI I RAZONODE"
Vreme smrti i razonode naslov je crossover zbornika Tomislava Markovića izveden kao krvava rugalica po nekad popularnoj nedeljnoj emisiji Vreme sporta i razonode na Radio Beogradu. U svom čudovišnom opsegu ratnih užasa, masovnih likvidacija, suludih fašističkih pomračenja uma, efikasnog genocida ili već svega onoga bolesnog što se godinama cedilo s nacionalističkog srpskog noža, takav je naslov prešao Rubikon onog časa kad je goloruki Marković, naoružan samo iskričavim duhom, podržan urnebesnom satirom u formacijama proza-haiku-poezija, krenuo u boj protiv mitomanije, zločina, mentalne poremećenosti i velikosrpske fiksacije nepreglednim teritorijama do Tokija preko Milvokija.

Dule Nedeljković: "AFRIKA"
Roman AFRIKA je tužno-smešna priča (smeštena u ratom zahvaćen region zapadnog dela kontinenta u kom sveprisutna tragedija ne isključuje večnu ljudsku potrebu za humorom i veseljem) koju odlikuje furiozni tempo svojstven i Nedeljkovićevom prvom romanu PONEDELJAK. Kroz doživljaje grupe srpskih pilota, stjuarda i aviotehničara na "privremenom" radu u Africi, ova, delom putopisna, delom avanturistička urnebesna storija sprovodi čitaoca kroz neke od najluđih epizoda ikad napisanih u domaćoj književnosti.



PODACI O FIRMI

Naziv: Dom omladine Beograda
Adresa: Makedonska 22/IV
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@domomladine.org
Web: www.domomladine.org
Tel: 011/3248-202

Više...

Ključne reči

promocija, knjige, izdavacka kuca

POVEZANI SADRŽAJI

Nabavite vojnu literaturu za praznike na MilitaryShop.rs

U skladu sa vrstama proizvoda koji su u ponudi na vojnom portalu za e-trgovinu MilitaryShop.rs, u... Više...

Donacija Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Piraeus banka A. D. Beograd uručila je danas vrednu donaciju u vidu novih knjiga Institutu za zdravstvenu... Više...

Svečana konferencija povodom promocije projekta i premijere filma "Vlasina 2015"

Forum „Vlasina", u saradnji sa Gradom Beogradom i Ministarstvom omladine i sporta, organizuje svečanu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed