METRO Cash & Carry Novi Sad obeležava treću godišnjicu uspešnog rada

Novi Sad, 19. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

METRO Cash & Carry Novi Sad obeležava treÄu godiÅ¡njicu uspeÅ¡nog rada

U godini kada kompanija METRO Cash & Carry obeležava 45 godina postojanja, njen sastavni deo, kompanija METRO Cash & Carry Srbija, ima zadovoljstvo da proslavi treću godišnjicu prvog distributivnog centra u Vojvodini, u Novom Sadu. U objekat koji se prostire na gotovo 9.800 kvadratnih metara prodajnog prostora uloženo je 16 miliona evra, a danas je u centru zaposleno 186 ljudi.

Posle uspešnog rada tri distributivna centra u Srbiji (Krnjača, Kragujevac i Zemun), kompanija METRO je sredinom 2006. godine započela veliko ulaganje u distributivni centar u Novom Sadu, drugom ekonomskom centru Srbije, koji je izgrađen u rekordnom roku od 117 dana što je svojevrstan građevinski podvig.

Po spoljnom izgledu i uređenju enterijera, distributivni centar kompanije METRO Cash & Carry Srbija u Novom Sadu sličan je centrima u Beogradu i u ostalim gradovima u 29 zemalja širom sveta. METRO Cash & Carry Srbija namenjen je profesionalnim kupcima, prvenstveno iz sektora trgovine (STR, kiosci) i ugostiteljstva (hoteli, restorani, kafei). Veliki prodajni prostor koji zauzima oko 9.800 kvadratnih metara u objektu koji se prostire na gotovo 40.300 kvadratnih metara prilagođen je potrebama profesionalnih kupaca kojima nudi oko 30.000 proizvoda, od čega proizvodi privatne robne marke kompanije METRO čine deseti deo.

"Nekadašnja investicija vredna 16 miliona evra danas je jedno od znamenja grada Novog Sada. Novi Sad je grad koji je kompanija METRO prepoznala kao veliki investicioni potencijal," rekao je direktor distributivnog centra METRO-a u Novom Sadu Zoran Malešević.

Kompanija METRO Srbija kao sastavni deo globalne METRO Grupe posluje u saglasju sa sredinom u kojoj se nalazi, prepoznajući potrebe lokalnog stanovništva i uključujući se u aktivnosti lokalne zajednice. U sklopu donatorskih aktivnosti, METRO Srbija organizovala je u maju mesecu ove godine uručenje dva klima uređaja Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Dr Milan Petrović", a u septembru je pomogla i održavanje multimedijalne manifestacije "Dunavske noći – Adica" sa ciljem da se stanovnicima Mesne zajednice Adica prirede zanimljivi kulturno-edukativni, ali i sportski i takmičarski sadržaji. Ocene lokalnih zvaničnika su da ovakvim donacijama kompanija METRO postaje partner sredine u kojoj posluje, kao i da humanitarnim akcijama čini lokalnu sredinu boljim mestom za život. Kompanija METRO će, motivisana dosadašnjom uspešnom saradnjom sa lokalnom zajednicom, nastaviti sa sprovođenjem donatorskih i drugih humanitarnih aktivnosti u svim sredinama u kojima je prisutna.

Za profesionalne kupce u Novom Sadu organizovana je specijalna rođendanska ponuda artikala u ponedeljak, 19. oktobra, kada distributivni centar slavi tri godine od otvaranja.
METRO Cash & Carry Srbija započeo je sa poslovanjem u Srbiji početkom 2005. godine. Usledila su otvaranja 5 distributivnih centara i danas kompanija posluje s dva centra u Beogradu (u Krnjači i u Zemunu) i sa po jednim centrom u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

METRO Cash & Carry je prisutan u 29 zemalja sa više od 650 distributivnih centara. Sa više od 100. 000 zaposlenih širom sveta, kompanija je u 2008. godini  ostvarila prodaju u iznosu od oko 33,1 milijardi evra. METRO Cash & Carry je prodajna linija METRO Grupe, jedne od najvećih internacionalnih trgovačkih kompanija na svetu. U 2008. godini Grupa je ostvarila prodaju od 68 milijardi evra. Kompanija broji preko 300. 000 zaposlenih, i posluje sa oko 2. 200 centara u 32 zemlje. Snagu METRO Grupe čine prodajne linije koje nezavisno posluju na tržištu: veleprodaje METRO/MAKRO Cash & Carry, Real hipermarketi – maloprodajne trgovine prehrane, Media Markt i Saturn – evropski tržišni lideri specijalizovani za trgovinu na malo medijskim i drugim električnim uređajima i Galeria Kaufhof – moderne robne kuće. Više informacija na: www.metrogroup.de.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Nela Matić
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: nela.matic@attache-pr.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Cafe Lavash predstavio vina od kuma - Veče posvećeno vinima velikog majstora Frensis Ford Kopole

Restoran "Cafe Lavash" i kompanija Wine Time d.o.o. predstavili su ekskluzivna vina velikog filmskog... Više...

Česi i Slovaci preuzeli kruševački "14. oktobar"

Novi vlasnik kruševačkog "14. oktobra", slovačka kompanija "MSM grup", članica "Čehoslovak grup"... Više...

Prefinjenost ukusa koja se uči - Razotkrivena misterija zavodljivosti koktela u restoranu Sakura

Kompanija Pernod Ricard i jedna od najlepših beogradskih oaza dobrog ukusa - restoran azijske kuhinje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed