BioSense09

Novi Sad, 10. Oktobar 2009. PR Objave: Najava -

BioSense09

U okviru FP7 projekta AgroSense Fakulteta tehničkih nauka, 14. i 15. oktobra u svečanoj sali FTN-a sa početkom u 10.00 časova, održaće se međunarodni seminar BioSense09. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju svečanom otvaranju u sredu u 10.00 časova i učestvuju u radu seminara.

BioSense09 - prvi međunarodni seminar posvećen senzorskim tehnologijama za poljoprivredu, šumarstvo i zaštitu životne sredine, na kom će istraživači i specijalisti prezentovati izazove i rešenja iz oblasti dizajna, razvoja i evaluacije različitih metoda za monitoring bio-sistema, sa posebnim fokusom na praktične aspekte.

Teme seminara su:

Bežične senzorske mreže
Energetski efikasni i skalabilni algoritimi; Distribuirano mrežno kodovanje, Kooperativne telekomunikacije i nove tehnike; Fuzija, agregacija i postojanost podataka; Robusni i efikasni algortimi za prikupljanje podataka; Protokoli MAC, mrežnog, transportnog i
aplikacionog nivoa, lokalizacija u bežičnim senzorskim mrežama; Hardverske i softverske platforme, operativni sistemi za bežične senzorske mreže; simulacioni alati; Aplikacije i iskustva; Izvori energije za bežične senzorske mreže i prikupljanje energije iz okruženja; Korisnički sistemi za prikaz podataka i softversku podršku.

Daljinsko prikupljanje podataka

Bespilotne letelice; Optički, multispektralni i hiperspektralni senzori; Geografski informacioni sistem; SAR tehnologija za osmatranje Zemlje; Mikrotalasno i terahercno snimanje; Tehnike obrade slike; Klasifikacija i tehnike za ekstrakciju podataka; Osmatranje i reagovanje na prirodne nepogode; Aplikacije i iskustva.

Senzori

Senzori za preciznu poljoprivredu; Senzori za monitoring životne sredine; Senzori za šumarstvo; Senzori malog utroška snage; Terahercni senzori; Senzorski interfejsi i integracija senzora; Dizajn senzorskih sistema; Aplikacije i iskustva.PODACI O FIRMI

Naziv: Univerzitet Novi Sad
Adresa: Trg Dositeja Obradovića 5
Grad: Novi Sad 21000
Web: www.uns.ac.rs
Tel: (021) 485-2016

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Želiš li da podigneš svoje veštine na viši nivo?

Prijavom za "LevelUp - Podigni nivo svojih veština!" dobijaš priliku da besplatno učestvuješ... Više...

Građani Srbije do sada prikupili više od 30.000 evra za otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu

Prema poslednjim podacima, više od 30.000 evra prikupljeno je kroz kampanju "Otvorimo zajedno Narodni... Više...

Toskana nadomak Beograda - Otkrijte čari pravih vina

Odlična hrana, vrhunska vina i izuzetan provod obeležili su otvaranje ekskluzivnog kompleksa "Vinarija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed