Manifestacija dečjeg stvaralaštva

Beograd, 08. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Manifestacija deÄjeg stvaralaÅ¡tva

U petak, 9. oktobra 2009. godine u 11:00 sati u Knez Mihailovoj ulici, na Kalemegdanu i u Studentskom parku održaće se dečji hepening TO SAM JA - TO SMI MI!

U vremenu od 11:00 do 13:00 časova na Kalemegdanu, na platou ispred Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".

Dečji hepening je javna manifestacija prava dece na igru, slobodno vreme, prava na sopstveno mišljenje, skretanje pažnje javnosti na ono u čemu oni sami mogu najpotpunije da učestvuju i da se izraze. Njen smisao je da podstakne i afirmiše dečje stvaralaštvo u različitim oblastima njihovih interesovanja i predstavi njihovu kreativnost.

Jedan od ciljeva ove manifestacije jeste i ukazivanje na dečji ugao sagledavanja problema kvaliteta življenja i pitanja izbora, prenošenje dečjih želja i poruka javnosti kao vid skretanja pažnje na probleme i ugroženost dečjih prava. Struktura programa je tako koncipirana da omogući komunikaciju sa dečjim svetom igre i reči, muzičkog i likovnog izraza, sa dečjim porukama svetu odraslih  što čini ovaj program  jedinstvenim i integrisanim u interaktivnu dinamičnu celinu.

Dečji hepening pod nazivom "To sam ja – to smo mi!", organizuje se u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, organizacijom Prijatelji dece Srbije i opštinskim organizacijama – članicama  organizacije Prijatelji dece Beograda.

U programu učestvuje oko 400 dece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, deca sa posebnim potrebama i deca i mladi iz maginalizovanih grupa. Nastupiće pobednici beogradskog dečjeg festivala ZLATNE SIRENE i DEČJIH MUZIČKIH SVEČANOSTI BEOGRADA, daroviti recitatori, plesne i ritmičke grupe, dečji folklorni ansambli, pesnici za decu i dr. Biće organizovane kreativne radionice: Likovna radionica na temu hepeninga, Ekološka radionica, Radionica narodne tradicije, Radionica batika, Radionica kaligrafije i dr. Deca će ispisivati svoje poruke, za svet po meri deteta, upućene svetu odraslih.    

Dečja parada "Ja i moj par"
Učestvuju deca predškolskog uzrasta Predškolske ustanove "Dečji dani", Stari grad. Kreću maskirani sa trga Republike i prolaze Knez Mihailovom ulicom i predstavljaju se kraćeim programom.

Sajam nevladinih organizacija u Knez Mihailovoj ulici
Promotivni štandovi nevladinih organizacija koje se bave decom i mladima, njihovim pravima, potrebama, slobodnim vremenom.PODACI O FIRMI

Naziv: Prijatelji dece Srbije
Adresa: Kosovska 19
Grad: Beograd 11000
Tel: 011 3343-247
Kontakt osoba:
Ime: Vesna Petrović Urošević
Funkcija:
Tel:
e-mail: vesna.petrovic.urosevic@zvezdara.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje jedanaesti po redu FON Hakaton

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje jedanaesti po redu FON Hakaton, 24-časovno... Više...

Međunarodni akademski seminar "The Big DATA Theory - Multiverse of Science"

Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, 18. put zaredom organizuje međunarodni akademski... Više...

Humanitarna radionica - Otkloni bagove, jer tvoj mozak voli učenje

U svakom ispitnom roku u proseku studenti barem jednom sebi postave pitanje: kako ja da zapamtim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed