Bolji razvoj video komunikacija u budućnosti

Beograd, 02. Oktobar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Bolji razvoj video komunikacija u buduÄnosti

Cisco(r) je objavio danas da je dao ponudu za preuzimanje firme Tandberg (sa sedištima u Oslu u Norveškoj i Njujorku), jednog od globalnih lidera u video komunikacijama, uključujući širok spektar prvoklasnih video-uređaja i rešenja za mrežnu infrastrukturu, uz interoperabilnost među kompanijama i vendorima. Ovim predloženim preuzimanjem, Cisco će u segmentu kolaboracije ponuditi više rešenja za veći broj klijenata, sa namerom da ova tehnologija bude masovnije prisutna u svetu.

•    Prema odredbama dogovora, Cisco će ponuditi kupovinu akcija Tandberga u vrednosti od 153.5 norveških kruna po akciji, a ukupne vrednosti oko tri milijarde dolara, što je jednoglasno predložio Tandbergov odbor direktora.
•    Preuzimanje bi trebalo da bude okončano tokom prve polovine sledeće godine, ukoliko ne dođe do nekih izmena u skladu sa odredbama dogovora, uključujući zakonske odredbe u Americi i drugim zemljama.
•    Očekivanja kompanije Cisco su da će akvizicija doprineti porastu vrednosti kompanije 2011. godine.

Vizija kolaboracije kompanije Cisco je da omogući novi način korporativne produktivnosti, brzinu i inovativan pristup u načinu na koji ljudi komuniciraju, razmenu znanja i poboljšanje poslovnih rezultata unutar i među kompanijama.

Tehnologija Telepresence i video visokog kvaliteta su redefnisali, produbili, i pritom olakšali način komunikacije korisnika, prerastajući u znatno širi segment tržišta kolaboracije.

Cisco će u svoju vrhunsku kolaboracionu arhitekturu integrisati Tandbergove video uređaje i rešenja za mrežne infrastrukture, čime će porasti interoperabilnost među kompanijama i vendorima – od upotrebe sa radnog mesta do TelePresence uređaja sa više ekrana. Ova rešenja koristiće klijentima kompanije Cisco, ali će doprineti i većem interesovanju za video kolaboraciju globalno.

•    Akvizivija potvrđuje interes kompanije Cisco da i dalje ulaže u tržište Evrope, kao centra inovacije širom sveta, dok će ubuduće Tandberg biti pozicioniran kao centar u segmentu video komunikacija, zajedno sa partnerskom belgijskom kompanijom.
•    Tandbergovih 1500 zaposlenih širom sveta, sa centrima inovacije u Norveškoj i Velike Britanije, biće veoma bitan deo Cisco video tima u porastu.
•    Završetkom preuzimanja, dotadašnji direktor Tandberga Fredrik Halvorsen biće šef  Cisco TelePresence Technology Grupe, a o svom radu izveštavaće Martina de Bera, starijeg potpredsednika Cisco Emerging Technologies Group.

Džon Čejmbers, predsednik i CEO kompanije Cisco
"Cisco i Tandberg imaju iznenađujuće slične kulture i dele viziju na koji način svet treba da posluje, kroz kolaboraciju i video komunikaciju, rekao je Džon Čejmbers, predsednik i CEO Kompanija Cisco. – Kolaboracija, koja je postala moguća razvojem Web 2.0 tehnologije, tržište je vredno 34 milijarde dolara i još je u porastu. Najnovija akvizicija dokaz je finansijske snage i sposobnosti kompanije Cisco da brzo preuzima ključne tržišne pravce razvoja."

Video zapis razgovora Džon Čejmbersa, predsednika i CEO kompanije Cisco, i Fredrika Halvorsena, direktora Tandberga, o predloženom preuzimanju možete pogledati na: http://newsroom.cisco.com/dlls/videos/ciscotandberg_093009.html



PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Vase Čarapića 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.attache-pr.com
Tel: +381 (0) 11 3036 474
Kontakt osoba:
Ime: Vladimir Veličković
Funkcija: Consultant
Tel:
e-mail: vladimir.velickovic@attache-pr.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Kraljevo pomaže razvoj seoskog turizma

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo... Više...

IT kompanija Symphony najavila otvaranje novih razvojnih centara u Srbiji i regionu

Symphony, IT kompanija koja je prošle godine nakon San Franciska i Sarajeva, otvorila svoj razvojni... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed