Upotrebljivost i interfejs web aplikacija

Niš, 29. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Upotrebljivost i interfejs web aplikacija

Jedna od tema ovogodišnjeg biZbuZZ-a, četvrte konferencije o Internet poslovanju koja će se održati od 28. do 30 oktobra u Nišu, jeste Upotrebljivost i interfejs web aplikacija.

Želja vlasnika web sajtova jeste uglavnom isplativost, i što veći broj zadovoljnih korisnika koji će se opet vratiti na stranicu. Efektivna optimizacija sajta i sadržaja za pretraživače i dobar Internet marketing će svakako "dovući" posetioce kod vas, ali u tom trenutku, kada potencijalni posetilac pristupa vašem sajtu, nastupa kritičan i vrlo važan momenat – posetilac odlučuje da li je zadovoljan vašim sajtom.

Pitanja se postavljaju sama od sebe nalik na : "Kako ubediti posetioca da je na pravom mestu" ili "Kakav doživljaj ima posetilac surfujući sajtom, odnosno hoće li doći ponovo" i sl.

Jednostavnost upotrebljivost efikasnost

Zamislite sledeću situaciju iz svakodnevnog života.
Ako ste posetili biblioteku, i već sat vremena pokušavate naći odeljak sa geografskom literaturom, priznajte da će te biblioteka za vas biti okarakterisana kao neogranizovana i neupotrebljiva (iako je sasvim moguće da imaju velike bilborde po gradu i najnovija svetska izdanja).

Slično je i na webu. Uvek se setite da je i mušterija "kralj" (Consumer is the king) tj. veoma je bitno usresrediti se na potrebe mušterije. O bilo kakvoj aplikaciji da je reč, dizajn mora biti prilagodljiv posetiocima (različitim operativnim sistemima, browserima, rezolucijama ekrana...).

Preglednost je ključ ka putu optimizacije upotrebljivosti sajta. Ne smete sebi priuštiti luksuz da se korisnik zamara čitajući tekst usled sličnosti boje fonta i pozadine. Takođe nedostatak elemenata za formatiranje teksta, koji će sadržaj učiniti čitkim, kao što su liste, naslovi, posebno naznačeni (boldovani) delovi teksta, pasusi i sl. može biti koban.
Zapamtite - samo pregledan tj. čitljiv sadržaj je dobar sadržaj.

Sprovedite anketu među posetiocima o upotrebljivosti vašeg sajta ili bilo koje web aplikacije. Ukoliko su među komentarima često pominjane reči jednostavnost, upotrebljivost, efikasnost, pritom ste analizirali korisnike i zaključili da odlaze sa osmehom na licu, znajte da ste našli ključnu formulu da na najbolji način optimizujete vašu aplikaciju kada je reč o upotrebljivosti i interfejsu.PODACI O FIRMI

Naziv: biZbuZZ
Grad: Niš
e-mail: aleksandar.ilic@itseminar.org
Web: www.bizbuzz.rs
Tel: +381 63 691 803

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Lokalne fondacije - ključ za unapređenje života u zajednici

Snaga svakog društva leži u snažnim zajednicama, a udruženim naporima građani mogu doprineti... Više...

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed