Korporativni aspekti društvenih medija

Beograd, 28. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Korporativni aspekti društvenih medija

Jedna od tema ovogodišnjeg biZbuZZ-a, četvrte konferencije o Internet poslovanju koja će se održati od 28. do 30 oktobra u Nišu, jesu Korporativni aspekti društvenih medija. Vreme je da vaša kompanija uđe na Internet tržište promovišući svoje poslovanje, usluge i proizvode. Nema prostora oklevanju i predrasudama prema novim kanalima komunikacije. Čak je i fraza "vidljivost kompanije na Internetu" postala veoma širok i složen pojam.

Zakon tržišta diktira trendove kojima se svi moramo prilagođavati. Otud ekspanzija društvenih medija u svetu, njihova sve veća prisutnost u regionu i pozornost na sve aspekte iskorišćavanja u marketingu, PR-u, i uopšte u poslovanju firmi, kompanija.

Šta su društveni mediji? Zašto bi kompanija trebalo da napravi strategiju prisutnosti u društvenim medijima? U čemu se sastoji strategija, i kako meriti njenu uspešnost?

Ovo su samo neka od pitanja na čije bi odgovore, manji ili veći preduzetnici, pogotovo njihove marketing i PR službe, trebalo obratiti pažnju.
Konverzacija, reputacija, povećanje posećenosti.

Usled nametnutog brzog tempa života, izloženi ogromnom količinom informacija na svakom koraku, korisnici sve češće pribegavaju "online udruženjima" gde na jednostavan način i vrlo brzo mogu naći željeni sadržaj.

Korak dalje u savršenosti i privrženosti takvom tipu communityja, postignut je omogućavanjem direktne konverzacije korisnika. Ovo se vrlo dobro može iskoristiti kao konverzacija sa vašim klijentima, i direktan način za feedback o eventualnim predlozima ili propustima u poslovanju. Pruža vam se mogućnost da konačno imate sasvim pristojan, neformalan ton odnosno da budete "na ti" sa klijentima.

Izuzetno odrađena profilisanost, jedan je od najjačih razloga zašto bi bi se trebalo posvetiti vremena i pažnje prisutnosti na društvenim medijima. Ako je vaš proizvod, usluga, članak i sl. zanimljiv ljudima, jednostavan i primenljiv, buzz o vama će se o proširiti veoma brzo a da toga ne budete svesni, jer broj korisnika danas dostiže desetine miliona, i svakim danom se rapidno uvećava. Uostalom, kada to rade veliki poput (Barak Obama, Coca Cola, ... ) zašto ne bismo učili na dobrim primerima.

Ulazak i prisutnost na društvenim medijima, osim "otvaranja" prema klijentima, kompaniji pruža mogućnost praćenja trendova i još jedan vid analize tržišta. Ne treba zaboraviti oglašavanje. Cilj je naravno uz minimalan trud dobiti što efektniju kampanju, ali treba biti oprezan. Kao što je pri izradi sajta potreban programer, dizajner, copywriter, za izradu kvalitetne strategije prisutnosti na društvenim medijima potrebno je angažovati posebno stručno lice čiji će posao biti jedino to – da vas predstavi na najbolji način i što efektnije iskoristi potencijale društvenih medija.

I uvek imajte na umu : "Social is not about advertising, it's about people"PODACI O FIRMI

Naziv: biZbuZZ
Grad: Niš
e-mail: aleksandar.ilic@itseminar.org
Web: www.bizbuzz.rs
Tel: +381 63 691 803

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Teme predavanja na onlajn konferenciji E-trgovina 2021

Ove godine 21. po redu Konferencija E-trgovina održava se onlajn od 17.06.2021. godine. Konferencija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed