Trka "Kroz Vojvodinu" startuje 17. septembra

Novi Sad, 16. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Trka "Kroz Vojvodinu" startuje 17. septembra

Trka "Kroz Vojvodinu" startovaće 17. septembra u 13 časova u Novom Sadu i posle tri dana završiće se u Apatinu. Očekuje se učešće 18 ekipa, do toga 14 iz inostranstva, a najavljen je i dolazak najboljih srpskih vozača kojima će 31. izdanje trke "Kroz Vojvodinu" biti poslednji test pred Šampionat sveta krajem meseca u Mendrisiju u Švajcarskoj.

- Ponovo ćemo biti, posle Univerzijade, Prvenstva Evrope u atletici i drugih međunarodnih takmičenja, domaćini sportistima iz celog sveta – istakao je na konferenciji za medije Branko Vujović, savetnik u  Sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine.- I pored restriktivnog finansijskog programa koji sprovodimo, Izvršno veće Vojvodine je nastavilo tradiciju pokroviteljstva ove manifestacije velikog ugleda u biciklističkom svetu i posebno nas je obradovao veliki broj učesnika i izuzetan kvalitet ekipa.

Direktor trke, predsednik organizatora trke Biciklističkog saveza Vojvodine Nebojša Subić, naglasio je da je potvrđeno učešće kvalitetnih kontinentalnih profi timova iz Grčke, Mađarske, Bugarske, Rusije, Slovenije i Rumnije, sa nacionalnim selekcija dolaze Hrvati, Slovenci i Turci, a Srbiju će predstavljati Partizan, Železničar MBN iz Niša i kombinovani tim apatinskog Asa. U sastavima ekipa su i vozači sa Kipra, kao i iz Italije, Moldavije i Ukrajine.

- Balkanski šampion Ivan Stević i i vicešampion Dragan Spasić voziće na trci, a siguran je i dolazak Gabora Kase našeg najboljeg mladog vozača koji je već pet meseci u trening centru Međunarodne biciklističke unije u Eglu kraj Lozane. Očekujemo i reprezentativce Esada Hasanovića i Žolta Dera, kao i Nebojšu Jovanovića, naše kandidate za SP u Švajcarskoj  – obavestio je Nebojša Subić. -  Treći dan trke "Korz Vojvodinu" bodovaće se za "Biciklističku ligu Srbije" koja ulazi u završnicu i svaki bod je važan za konačan uspeh, pa očekujem dobre i borbenu trku koja će biti otvorena i za juniore.

Prvog dana  17. septembra, biciklisti će preći 158 km od Novog Sada preko Beočina, Sremske Mitrovice, Rume do Pećinaca. Drugog dana, 18. septembra, voziće se od Pećinaca preko Iriškog venca, Temerina, Bečeja, Banatskog Novog Sela do Kikinde u dužini od 180 km. Ova dva dana bodovaće se za svetsku rang listu Evropa tura, na kojoj je 1.700 biciklista, u kategoriji 1.2. Trećeg dana 19. septembra, biciklisti će preći 145 kilometra od Kikinde preko Mokrina, Sente, Bačke Topole, Sombora do Aptina. Nagradni fond za prva dva dana je 6.000 evra.PODACI O FIRMI

Naziv: BK Partizan
Adresa: Humska 1
Grad: Beograd 11000
e-mail: partizanbic@yahoo.com
Web: www.bkpartizan.rs
Tel: 011/ 36 93 411

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed