Olja Ivanjicki na Mokranjčevim danima

Beograd, 14. Septembar 2009. PR Objave: Objava -

Olja Ivanjicki na MokranjÄevim danima

Izložba Olje Ivanjicki otvorena u Negotinu na festivalu Mokranjčevi dani. Uprkos poteškoćama zbog ostavinske rasprave, Dom kulture "Stevan Mokranjac" i Fond Olge Olje Ivanjicki prikazali su prvi put Negotinu slike Olje Ivanjicki.

Na 44. Mokranjčevim danima u Negotinu, posle niza peripetija i sudske zabrane iznošenja slika Olje Ivanjicki iz prostorija o kojima se stara Fond Olge Olje Ivanjicki, sinoć je u Negotinu publika uživala u čak dve izložbe slika OLje Ivanjicki. Zbog sudske zabrane, izložba slika pod nazivom Vreme velikih odluka, koja je dogovorena još sa samom Oljom, mogla je da bude otkazana. Zbog tradicije Festivala Mokranjčevi dani, organizatori su se potrudili da umesto te izložbe sakupe slike iz privatnih kolekcija i naprave alternativnu izložbu. Međutim, Prvi opštinski sud u Beogradu koji je dao preporuku da se slike ne iznose iz ateljea je uslišio molbe i doneo rešenje o izlaganju tako da je negotinska publika umesto jedne, imala priliku da uživa u dve izložbe Olje Ivanjicki.

Na otvaranju je govorila direktorka Doma kulture Stevan Mokranjac, Dragana Knežević, Momčilo Todorović, galerista i vlasnik Radionice duše koji je pomogao u organizovanju alternativne izložbe i Mirko Mrkić Ostroški, izdavač i prijatelj Olje Ivanjicki, član UO Fonda Olge Olje Ivanjicki, koji je ustupio dela Olje IVanjicki koja ima u vlasništvu. Izložbi je prisustvovala i direktorka Fonda Olge Olje Ivanjicki, Suzana Spasić, koja je u ime Fonda primila od Festivala Mokranjčevi dani posebno priznanje - plaketu za doprinos Festivalu. Tom prilikom, Suzana Spasić je izjavila da je ovo prva značajna plaketa na nekom međunarodnom festivalu koji je Fond Olge Olje Ivanjicki dobio. PODACI O FIRMI

Naziv: Fond Olge Olje Ivanjicki
Adresa: Kosancicev venac 19
Grad: Beograd 11000
e-mail: oljafond@gmail.com
Tel: 011 3282 448, 063 363 587

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed