Peta etapa Tur avenira

Subotica, 10. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Peta etapa Tur avenira

Gabor Kasa 20 – godišnji srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka, stigao je na cilj pete etape "Tur avenira" ("Trke nada") u Francuskoj na 36. mestu sa devet sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Nikolasa Kastroveha (Španija) i pokvario poziciju u generalnom plasmanu za pet mesta. Sa desetog pao je na 15. i ima 1,43 minuta slabije vreme od vlasnika žute majice Francuza Žilijena Berara (Francuska "B").

Koliko je trka uzbudljiva pokazuje podatak da  Kasu deli samo 16 sekundi od treće pozicije u generalnom plasmanu, a da drugoplasirani Romen Sikar (Francuska "A") ima samo sekundu slabije vreme od Berara!

Petu etapu od 166 kilometra najbrže je prevezao Španac Nikolas Kastroveho zabeleživši vreme od 3:52,03 časova i trijumfovao u sprintu grupe od 11 biciklista. Drugo mesto propalo je Nikiju Ostergardu (Belgija), a treće Slovencu Blažu Furdiju. Posle grupe od 11 biciklista, došla su dva vozača sa četiri sekunde zaostatka i zatim grupa od 70 biciklista, u kojoj je bio i Kasa, sa devet sekundi zaostatka.

Berar u generalnom poretku vodi sa 19:08,10 časova, sekundu manje na drugoj poziciji ima Sikar (obojica Francuska) dok je treći Troels Roning  Vinter (Danska) sa 1,26 minuta slabijim vremenom.  U bodovanju ekipa vodi Francuska "A", Kasina mešovita internacionalna selekcija "Biciklistički centar UCI", sastavljena od stipendista Međunarodne biciklistčke unije (UCI) koji su već nekoliko meseci u trening centru UCI u Eglu kraj Lozane je, odličina, četvrta!  Kasa je najbolje plasirani vozač u svojoj ekipi, osmi je u bodovanju za brdske ciljeve i 23. u plasmanu na prolaznim ciljevima. "Tur Avenir" se boduje za svetski "Kup nacija" za bicikliste do 23 godine i ima devet etapa.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Spartak
Adresa: Lenjinov park 12
Grad: Subotica 24000
Tel: +381 (0) 24 571 235

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed