Kasa pobedio na dva brdska i jednom prolaznom cilju u Francuskoj

Subotica, 09. Septembar 2009. PR Objave: Objava -

Kasa pobedio na dva brdska i jednom prolaznom cilju u Francuskoj

Mladi srpski reprezentativac Gabor Kasa (20 godina) pobedio je na dva brdska cilja (132. i 135. klometar) u četvrtoj etapi "Tur avenira" ("Trke nada") u Francuskoj, kao i jednom prolaznom cilju (156. kilometar) i osvojio je i treće mesto na prolaznom cilju na 139. kilometaru i zahvaljujući bonifikaciji za ove plasmane popeo se sa 29. mesta na deseto mesto u generalnom poretku.

Trenutno je i najbolje plasirani vozač u svom mešovitom internacionalnom timu "Bicklistički centar UCI" sastavljenom od stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) koji već nekoliko meseci borave u trenažnom centru UCI u Eglu kraj Lozane.

U etapi od 189 kilometra pobedio je stigavši solo Troels Roning Vinter (Danska) postigavši vreme 4:40,20 časova. Amerikanac Peter Štetina stigao je drugi sa sedam sekudni zaostatka, a u sprintu grupe  od 90 bicklista  treće mesto osvojio je Janik Martinez (Francuska "A"). U ovoj grupi bio je i Kasa na 57. mestu.

Žutu majicu nosi i Žilijen Berar (Francuska "B") sa vremenom 15:15,18 časova, drugi je Romen Sikar (Francuska "A") sa sedam sekundi slabijim vremenom a treći je Troels Roning Vinter (Danska) sa 1,21 minut zaostatka.  Kasa na desetoj poziciji ima 1,43 minuta slabije vreme.

- Zadovoljan sam kako sam vozio u ovoj etapi – rekao je Kasa – Bio sam i u jednom dobrom begu sa Nemcem Degenkolbom, zajedno smo vozili blizu 60 kilometra, ali smo ulovljeni u završnici etape.

U plasmanu sprintera vodi Marko Kump (Slovenija), Kasa je 23. sa 13 poena. U bodovanju za brdske ciljeve vodi Berar, Kasa je sedmi sa devet poena. Trka se boduje za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine i završava se 13. septembra.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Spartak
Adresa: Lenjinov park 12
Grad: Subotica 24000
Tel: +381 (0) 24 571 235

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed