Umetnost šoka

Beograd, 02. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

Umetnost Å¡oka

Retrospektiva dosadašnjeg rada režisera Mladena Đorđevića biće prikazana 4. i 5. septembra u Kulturnom Centru "Grad". U petak, 4. septembra od 20h biće prikazana 4 njegova kratka filma: "Crni Talas", "Kako Osvojiti Mladića", "Pena za Brijanje" i "Živi Mrtvaci" i srednjemetražni film "Glad". Narednog dana u istom terminu davaće se film "Made in Serbia" posle koga će uslediti projekcija iznenađenja.

Autor će nakon projekcija biti dostupan da odgovara na sva pitanja publike.

Retrospektivu će otvoriti Dimitrije Vojnov, dramaturg i jedan od najistaknutijih domaćih filmskih kritičara mlađe generacije. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Mladen Đorđević je, iako tek na početku svoje karijere, u krugovima filmofila već stekao status kultnog režisera. U čitavoj domaćoj javnosti je kao grom odjeknulo njegovo prvo dugometražno ostvarenje – šokantni dokumentarni film "Made in Serbia" - koje je u punom sjaju prikazalo autentičnost, angažovanost i nezavisnost njegovog autorskog izraza, i svu njegovu ličnu hrabrost da u svojim filmovima ne odstupi od iskrenog bavljenja bolnim i opasnim društvenim problemima. Film je na DVD-u prodat u rekordnom broju za domaće uslove, a Mladenu je doneo nagradu za najboljeg novog autora na festivalu balkanskog filma Balcan Black Box u Berlinu 2006. Visoka očekivanja fanova nije izneverio ni svojim celovečernjim igranim prvencem, izrazito smelim, provokativnim i subverzivnim ostvarenjem "Život i Smrt Porno Bande". Taj višeslojno angažovani film je, kao retko koji poslednjih decenija, podelio i kritiku i publiku i izazvao ekstremne reakcije - fanatično obožavanje s jedne i otvoreno zgražavanje sa druge strane. Svoju festivalsku premijeru imao je na ovogodišnjem FEST-u, na kome je dobio i nagradu "Nebojša Đukelić" Udruženja beogradskih filmskih novinara i kritičara za najbolji film FEST-a 2009. Nagrađen je specijalnim priznanjima i na ovogodišnjem festivalu "Cinema City" u Novom Sadu i Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Letos je prikazan i na prestižnom "Pucheon International Fantastic Film Festival-u" u Južnoj Koreji, a pre nego što nastavi svoju svetsku festivalsku turneju, 16. septembra će iz "Sava Centra" krenuti u domaću bioskopsku distribuciju posredstvom distributerske kuće "Tuck".PODACI O FIRMI

Naziv: Kulturni Front
Adresa: Makedonska 22
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@culturalfront.net
Web: www.culturalfront.net
Tel: 011 316 42 96

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana tradicionalna premijera animiranih filmova đaka British International School, Beograd

Klub animiranog filma Britanske internacionalne škole - Beograd, postoji već sedam godina. Svake... Više...

Film VIR - premijerno u Sava Centru

Domaći film VIR u režiji Bojana Vuka Kosovčevića, premijerno će biti prikazan 11.11.2012. u... Više...

Galerija FLU pokreće studentski filmski festival

Galerija FLU pokreće studentski filmski festival F1/Festival filmova, videa, animacija studenata... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed