Banjalučki umetnik na Bijenalu mladih umetnika u Skoplju

Srbija, 29. Avgust 2009. PR Objave: Objava -

BanjaluÄki umetnik na Bijenalu mladih umetnika u Skoplju

Bosnu i Hercegovinu će u Skoplju predstavljati 20 umetnika i umetnica, a jedan od njih je banjalučki umetnik Dražen Grujić koji će izlagati 4 fotografije nastale u proteklih 2 godine. Između ostalih fotografija izlagaće i fotografiju snimljenu u unutrašnjosti spomenika Kozara na Mrakovici.

Misija Bijenala mladih umetnika Evrope i Mediterana je promocija stvaralaštva mladih, poticanje kulturne razmene i razvoj miroljubivih odnosa izvan postojećih političkih i geografskih granica evro-mediteranskog područja, Bosnu i Hercegovinu na 14. bijenalu u Skoplju predstavljaće 20 mladih bosanskohercegovačkih umetnika. Bijenale će se održati u septembru i trajaće 10 dana. Okupiće 713 umetnika, 100 kulturnih radnika i 50 gostiju iz 46 različitih evropskih i mediteranskih zemalja. Umetnici od 18 do 35 godina predstaviće se na različitim lokacijama u Skoplju. Tema ovogodišnjeg bijenala je Sedam gradskih kapija, a inspirirana je drevnom legendom Skoplja, grada sedam putova i sedam prolaza. Priča o sedam gradskih vrata na univerzalnom nivou deluje na otvaranje kulturalnog nasleđa, te nadogradnju novim, kreativnim kulturnim izrazima. Takođe, asocira na buđenje percepcije i mašte, svesti i individualnosti, tako karakteristično upravo za umetnost. Bijenale će još jednom promovisati interkulturalni dijalog kroz jezik kulture i umetnosti, na najznačajnijem događaju posvećenom kreativnosti mladih Mediterana, i dokazati da je, istovremeno, i veliki događaj za mlade talente.

Dražen Grujić, rođen i odrastao u Banjaluci, diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, smer Filozofija i sociologija. Više od deset godina se bavi analognom i digitalnom umetničkom fotogafijom. Do sad je izlagao u Banskom dvoru i Muzeju Republike Srpske kao i u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS, te takođe u Muzeju Hercegovine u Trebinju. Niz kolektivnih izložba imao je i u Sarajevu. Od 2009, član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH).PODACI O FIRMI

Naziv: KULporter
Grad: Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Samostalna izložba: Goran Despotovski - "Social"

Samostalna izložba Gorana Despotovskog - "Social" održaće se 21. februara u 19 časova do 4. marta... Više...

Besplatne umetničke fotografije na sajtu TT-Group.net

Besplatne fotografije Srbije u osnovnoj rezoluciji idealne za korišćenje u svim web aplikacijama Više...

Samostalna izložba: Katarina Jakovljević "Posle"

Izložba slika kojom se Katarina Jakovljević od 10. 06. do 23.06. predstavlja u Galeriji 73 deo... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed