Festival niskobudžetnih akcijskih filmova

Srbija, 23. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Festival niskobudžetnih akcijskih filmova

Na Trash Film Festivalu se prikazuju zabavni niskobudžetni filmovi koji se mogu svrstati u jednu od četiri sledeće kategorije: 1. akcijski 2. borilački 3. znanstveno-fantastični 4. horor

Preterivanje u žanrovskim odrednicama je poželjno. Na festivalu se ne prikazuju drame, dokumentarci i art filmovi. Finalnu večer festivala, najboljim ostvarenjima dodeljuju se nagrade tzv. Zlatne motorke.

Cilj festivala je da autorima niskobudžetnih filmova osigura kvalitetnu prezentaciju, da im podastre crveni tepih i da ih nagradi za njihov doprinos čarobnom svetu filma, da publici pruži najzabavniji deo recentne niskobudžetne produkcije, da u Hrvatskoj potakne razvoj žanrovskog filma, da ozbiljne umetnike vrati na pravi put.

Reč direktora
Dragi ljubitelji trasha, četvrto izdanje festivala je ovdje, usprkos recesiji (koja je postala izgovor za obračun s nepodobnima), usprkos vampirskim silama koje žele isisati život iz svih nas u kojima je ostalo nešto krvi. Nije bilo lako, jer smo se nadali boljem, nažalost... (a "nada je opasna" kao što reče Morgan Freeman u Shawshanku). Svejedno, uz nas je i dalje nekoliko vjernih sponzora kojima zahvaljujemo od sveg srca. Uz nas ste i vi, naši fanovi, ljubitelji filma.

Netko jednom reče da su ljubav i smrt jedine teme kojima se umjetnost zapravo bavi. Ako je to istina onda trash filmovima pripada smrt. U tri neraskidiva motiva "čudovište, oružje, žrtva". U dva suprotstavljena bivanja: u smrtnom čovjeku i u besmrtnom vampiru.

Mi u našoj mašti stvaramo anđele, demone, vampire, zombije, bića koja su nemrtva. Bića koja su ljubomorna na našu prolaznost. Snimamo filmove o njima. Loše filmove čije priče nadilaze produkcijske uvjete. Ridikulozne filmove u kojima svi gube, osim gledatelja koji se svemu tome smije. A u tome je i snaga ovog festivala; sve je blesavo, bizarno, prolazno i tome treba nazdraviti!
Uživajte!PODACI O FIRMI

Naziv: Trash Film Festival
Grad: Hrvatska
Web: www.trash.hr

Više...

Ključne reči

Film, festival, , akcijski film, trash

POVEZANI SADRŽAJI

Humanitarna radionica - Otkloni bagove, jer tvoj mozak voli učenje

U svakom ispitnom roku u proseku studenti barem jednom sebi postave pitanje: kako ja da zapamtim... Više...

Postani član najveće studentske organizacije na svetu!

Najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, AIESEC, regrutuje nove članove. Mladi... Više...

Pomoć socijalno ugroženim porodicama - EKO put do srca

EKO Serbia, članica Hellenic Petroleum grupe, obezbedila je donaciju u iznosu od 587.000 RSD kao... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed