Rezultati Kupa Češke u Pribri

Beograd, 18. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Rezultati Kupa ÄeÅ¡ke u Pribri

Nebojša Jovanović, srpski profesionalac u češkom timu Sparta iz Praga pobedio je u trci Kupa Češke u Pribri, 65 kilometra od Praga i to u velikom stilu posle 163 kilometra vožnje, stigavši solo sa preko minut prednosti u odnosu na druga iz kluba Ondrejka Paveka. Treće mesto pripalo je Jakubu Svobodi iz češkog tima Holokra.

- Prošao sam liniju cilja sa podignuta tri prsta na obe ruke – kaže Nebojša Jovanović. – Veoma sam zadovoljan trenutnom formom. Ovo je veoma jaka trka, jer se boduje za Kup Češke, ali i za rang liste i uvek učestvuju najbolji vozači. To se ne propušta. Odmakao sam pratiocima kada je došlo poslednje brdo dugačko četiri kilometra sa delovima uspona pod kockom i sa nagibom od 12 do 14 procenata. Nadam se da će u nastavku sezone do Svetskog šampionata krajem septembra u Švajcarskoj, za koji se pripremam već nekoliko meseci, biti još dobrih rezultata.

Jovanović će do trke "Oko Slovačke"  u kategoriji 2.2 u prvoj nedelji septembra voziti još  jednu nacionalnu trku od 250 km da, kako kaže, "proba noge". Posle Slovačke, 13. septembra učestvovaće na trci kategorije 1.1 u Nirnbergu i nedelju dana pre SP na trci od 260 km Prag – Karlove Vari – Prag.

Nebojši Jovanoviću je ovo prva pobeda u jednodnevnim trkama ove sezone. U generalnom plasmanu trijumfovao je na "Velikoj nagradi Bradla" (kategorija 2.2) u Slovačkoj 25. jula, osvojivši u obe etape druga mesta. U etapama ove godine ima pobedu na trci "Kroz Srbiju" u Kragujevcu  i čak tri druga mesta – dva Slovačkoj i jednom na "Oko Egipta" u februaru. Osvojio je i bronzu na državnom šamionatu (drum). U karijeri ima pobedu na VN Kooperative u Slovačkoj 2008. a iste godine je bio drugi u generalnom plasmanu trke "Oko Halkidikija" u kategoriji 2.2.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Borac
Adresa: Kneza Miloša 31
Grad: Čačak 32000
Web: www.bkborac.org.rs
Tel: 032 341666

Više...

Ključne reči

biciklizam, kup ceske, sparta, ceska

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed