Otvorena kuglana u Kljajićevu

Sombor, 17. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Otvorena kuglana u KljajiÄevu

Seniorska muška kuglaška reprezentacija Srbije, zvanični šampion sveta iz Detenhajma ove godine, pobedila je u revijalnom meču "Novinari protiv selektora" u Kljajićevu povodom otvaranja nove kuglane "Gagović sport" predstavnike sedme sile sa 4.722:4.456 (8:2) sa osam igrača, odnosno 3.584:3.350 (6:2) ako se računaju rezultati šest igrača. Sudile su internacionalne sudije Dragi Štikovac i Radoš Mrdak.

Po završetku meča, direktor reprezentacije Srbije Zoran Dragović uručio je prigodne darove (pecaroški pribor) kapitenu prvaka sveta Jovanu Ćaliću, najboljem pojedincu u reprezentaciji Srbije Arpadu Antalu (635 – prvi rekord kuglane) i najboljem igraču novinarske selekcije Čongoru Baranju (608). Poseban dar, umetničku sliku, dobio je od drugova iz Kljajićeva Jovan Ćalić.

Učesnike i goste pozdravili su i potpredsednik Skupštine Vojvodine i odbornik u Skupštini Opštine Sombor Siniša Lazić i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, istakavši da je zemlja svetskih šampiona zaslužila da ima što više ovakvih objekata na kojima može da se školuje kuglaški podmladak. Obojica su, potom, bacili i počasne kugle i zvanično otvorili kuglanu.

- Ovakvi mečevi su veoma korsni, jer se stavara pozitivna atmosfera, okuplja se i veći broj igrača i nadamo se da će postati tradicija - istakao je direktor reprezentacije Zoran Dragović, incijator ovog lepog druženja u Kljajićevu. – Dobro je što u Srbiji raste i broj modernih staza bez kojih nema vrhunskih rezultata.

U stručnom štabu reprezentacije Srbije,  uz selektora Miloša Ponjavića bio je i istaknuti kragujevački kuglaški radnik i veliki prijatelj ovog sporta Milan Jovanović direktor "Pak prometa", dok su tim sedme sile, koji je osvajanjem dva poena "prebacio plan" pošto su šampioni sveta "pretili" da će ih ispratiti sa nulom, vodili Zoran Dragović,  trener šampiona i osvajača Kupa Srbije  Beograda "Poštanske štedionice" Vojko Pavlović i Branimir Vasić predsednik Komisije za informisanje KSS.

Prvi rezultat od 600 čunjeva mogao je da obori Goran Čaluković, reprezentativac Srbije, ali je poslednjim hicem srušio četiri čunja i ostao kratak za "drvo", da bi svetski rekorder Vilmoš Zavarko u drugom paru sa 625 čunjeva prvi probio ovu granicu, a potom je Antal Arpad sa 635 čunjeva postavio i rekord kuglane.

Razultati, Srbija – "Novinari" 4.722:4.456 (8:2). Rezultati igrača: Daniel Tepša – Dejan Pruginić 1:0 (571:560, 2:2), Goran Čaluković - Jovan Kereški 1:0 (599:534, 4:0), Tibor Sel - Branko Kurteš 1:0 (583:552, 2:2), Vilmoš Zavarko – Ervin Feldejak 1:0 (625:554, 3:1), Miloš Radojičić – Baranj Čongor 0:1 (571:608, 1:3), Arpad Antal - Darko Marković 1:0 (635:552, 4:0), Jovan Ćalić - Nikola Matijaš 1:0 (571:524, 3:1), Goran Ostojić - Aleksandar Živadinović 0:1 (567:572, 2:2).PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed