Likovna kolonija "Na putevima Save Šumanovića"

Šid, 15. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Likovna kolonija "Na putevima Save Å umanoviÄa"

Četrnaesta po redu likovna kolonija "Na putevima Save Šumanovića" biće održana od 17. do 21. avgusta 2009. u organizaciji Kulturno obrazovnog centra Šid. U radu kolonije će učestvovati veliki broj istaknutih akademskih slikara iz Beograda, Novog Sada, Vršca i Niša koji slikaju pejzaž i na taj način nastavljaju osnovno tematsko likovno opredeljenje Save Šumanovića.

Na stogodišnjicu rođenja Save Šumanovića, Kulturno obrazovni centar je započeo organizaciju Likovne kolonije, njemu u čast. Veliko je zadovoljstvo Šiđanima,  što mogu spominjati njegovo ime, uživati u lepoti njegovih slika i s ponosom govoriti o toj lepoti u svim krajevima naše zemlje, uvek se srcem vraćajući u Šid.

Savino oko je, upravo Šid, njegovu ravnicu i njive, obronke Fruške Gore i vinograde, njegove ulice i krovove, zapamtilo zauvek, u svoj lepoti njegovih boja, oblika i značenja.
Kako bi slikarstvo, probuđeno Savinim radom, bilo putokaz svima koji se ikada zapute u naš Šid, putem ili mislima, započeta je jedna slikarska priča. Sve dosadašnje kolonije realizovane su po istom principu, uz manje ili više dopuna, a ono što svaku koloniju čini originalnom i posebnom, jesu njeni akteri, slikari gosti i domaćini.

Učesnici  kolonije "Na putevima Save Šumanovića" su akademski slikari iz svih krajeva naše zemlje i susednih država, ali i slikari amateri veoma cenjeni u slikarskim krugovima. U radu kolonije svake godine učešće uzimaju i slikari amateri iz Šida, čije se slike ravnopravno nalaze sa ostalim u fundusu kolonije. Zaključno sa trinaestom kolonijom, fundus kolonije broji 254 slike.

Rad svake kolonije uvek bude upotpunjen raznim zabavnim i kulturnim sadržajima. Koncerti, književne večeri i turistički obilasci prilike su da se naši gosti što bolje osećaju u Šidu. Poslednjeg dana kolonije organizuje se završna izložba, gde novonastale slike dobiju svoju prvu publiku. Izložba koja prati zatvaranje kolonije često je uveličana prisustvom  stručnjaka iz oblasti slikarstva,  dragih prijatelja kolonije, onih koji su zaslužni za njen rad, kao i brojnih sugrađana. Adekvatan kulturni program sastavni je deo zatvaranja kolonije.PODACI O FIRMI

Naziv: K.O.C. Šid
Adresa: Karađorđeva 42
Grad: Šid 22240
e-mail: kocsid@nadlanu.com
Web: www.kocsid.org.rs
Tel: 022 719 093

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Da li znate ko je čuveni slikar kog je Šid inspirisao više od Pariza?

Kao što je slavni Van Gog slikao predele francuskih provincija, Sava Šumanović bio je jedan od... Više...

Janoš Mesaroš i Vojin Tišma na Bazaartu

U subotu, 20. novembra od 12h na I spratu TC Sad Novi Bazaar, gosti ovogodišnjeg Bazaart-a biće... Više...

Polaznici letnje škole akvarela učestvovaće u 14. likovnoj koloniji Muzeja Vojvodine

Polaznici letnje škole akvarela učestvovaće u 14. likovnoj koloniji Muzeja Vojvodine u Dvorcu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed