Olja i Šejka u Kotoru

Beograd, 09. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Olja i Å ejka u Kotoru

U porodičnoj galeriji KOD HOMENA u Kotoru Olja Ivanjicki učestvovala je od prve godine kada je njenom izložbom otvorena Galerija kod Homena. Omaž Olji i Šejki je deseta izložba Kod Homena, a bila je zamišljena kao izložba Leonida Šejke, za koju je kao i ranijih godina, Olja pisala tekst. Zbog smrti Olje Ivanjicki, organizator izložbi kod Homena, Dušanka Subotić Homen odlučila je da proširi izložbu i Oljinim delima i napravi Omaž Olji i Šejki.

U porodičnoj galeriji KOD HOMENA u Kotoru Olja Ivanjicki učestvovala je od prve godine kada je upravo njenom izložbom i otvoren divni prostor u Starom gradu, u porodičnoj kući Homen.

Omaž Olji i Šejki je deseta izložba Kod Homena, a bila je zamišljena kao izložba Leonida Šejke, za koju je kao i ranijih godina, Olja pisala tekst. Zbog iznenadnog večnog odlaska Olje Ivanjicki, organizator izložbi kod Homena, Dušanka Subotić Homen odlučila je da proširi izložbu i Oljinim delima i napravi svojevrsni omaž i Olji i Šejki, da budu zajedno u Kotoru kao što su i među zvezdama.

Izložbu će u nedelju, 9. avgusta, u prisustvu visokih zvanica otvoriti Njegova ekselencija, gospodin Zoran Lutovac, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Dušanka Subotić Homen o Olji:
"Nikada više ove izložbe u Kotoru neće biti iste, ali će Oljin duh provejavati kroz ulice i zidine Starog grada Kotora, i u vek biti prisutan u Galeriji kod Homena. Na našu veliku žalost, napustila nas je draga prijateljica i velika umetnica, koja nam je svojim prisustvom uveličavala svaku izložbu i plenila sve koji su se nalazili oko nje i mnogo šire, do kosmosa i zvezda, kojima se pridružila. Ovom izložbom sećamo se dva izuzetna umetnika, Leonida Šejke i naše drage Olje Ivanjicki, dva posebna umetnička duha i prirode, dva izvorišta Mediale, dve duše koje je vezivala i ljubav, prijateljstvo, umetnost i lepota. "

Suzana Spasic, direktor Fonda Olge Olje Ivanjicki o izložbi:
"Fond Olge Olje Ivanjicki je svim srcem podržao ideju gospođe Dušanke Subotić Homen da izložbu posvećenu Leonidu Šejki proširi na omaž i Olji i Šejki, jer Olja Ivanjicki i Leonid Šejka su činili srce Medialnih okupljanja, spojeni pre svega ljubavlju prema umetnosti a u jednom periodu i ljubavlju jednog prema drugom. Fond Olge Olje Ivanjicki u najskorijem periodu planira da sa gospođom Silviom Monros Stojaković, priređivačem knjige, obnovi izdanje OGLEDALO LJUBAVI, Prepiska Olje i Šejke, koje je objavljeno prvi put 1995. godine. Galerija kod Homena je od prve svoje izložbe koja je bila upravo Oljina, zacrtala svoj put u umetnosti na kome istrajava i sada kada Olje nema među nama, a ovim sećanjem na dva posebna umetnička opusa ali i zajedništvo Medialnog razmišljanja i pogleda na svet čuva dostojno uspomenu na Leonida Šejku i Olju Ivanjicki."

 PODACI O FIRMI

Naziv: Fond Olge Olje Ivanjicki
Adresa: Kosancicev venac 19
Grad: Beograd 11000
e-mail: oljafond@gmail.com
Tel: 011 3282 448, 063 363 587

Više...

Ključne reči

izložba, olja, ivanjicki, sejka, leonid, kotor

POVEZANI SADRŽAJI

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Izložba povodom obeležavanja "Nacionalnog dana bez duvana"

Povodom obeležavanja 31. januara, "Nacionalnog dana bez duvana", Institut za javno zdravlje Srbije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed