Šesti "Pudarski dani"

Inđija, 04. Avgust 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Å esti "Pudarski dani"

Tradicionalna manifestacija stanovnika najmanjeg i najmlađeg naselja inđijske opštine. Naselje nastalo kao privremeno naselje vinogradara, Slankamenački Vinogradi danas su mesto koje svojim načinom života i bogtstvom folklora privlači sve veći broj turista. Manifestacija "Pudarski dani" pokušaj je da se ti specifični običaji, nošnja i jela sačuvaju od zaborava.

Manifestacija "Pudarski dani" održaće se po šesti put u Slankamenačkim Vinogradima, najmlađem i najmanjem naselju opštine Inđija. Ovo interesantno slovačko selo ponovo će ugostiti brojne ljubitelje očuvane kulture i tradicije kako Slovaka tako i drugih naroda. Manifestacija počinje već sutra 6. avgusta održavanjem turnira u malom fudbalu i trajaće do nedelje 09. avgusta, kada će se održati centralni deo programa.

Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Mesna zajednica Slankamenačkih Vinograda i ove godine pripremili su brojne interesantne sadržaje. Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i takmičenja u kuvanju riblje čorbe, manifestacija će obuhvatiti i neke nove sadržaje kao što su izložba na kojoj će biti predstavljena slovačka nošnja iz prve i druge polovine prošlog veka, etno festival na kome će učestvovati brojna udruženja koja će predstaviti svoje rukotvorine, radionice slikanja i tkanja itd.

Tokom centralnog dela programa najavljen je i dolazak visokih funkcionera iz Republike Slovačke kao i ambasadora Republike Slovačke u Beogradu Igora Furđika, pokrajinskih sekretara Ane Tomanove Makanove, Martina Zloha i dr Jana Saboa.PODACI O FIRMI

Naziv: Opština Inđija
Adresa: Cara Dušana 1
Grad: Inđija 23320
Web: www.indjija.net

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana treća "ProAkcija" na Adi Ciganliji - Odlična zabava i nezaboravni vatromet

Treću po redu manifestaciju „ProAkcija", koja je održana na beogradskoj Adi Ciganliji, posetilo... Više...

ProCredit banka obeležava još jednu godišnjicu poslovanja sa Beograđanima na Adi Ciganliji - Besplatan koncert i muzički vatromet za sve

Veliki besplatan koncert i spektarularan muzički vatromet obeležiće i ovogodišnju manifestaciju... Više...

Novogodišnja magija i na Tašmajdanu i Sava Promenadi

"Belgrade Winter Magic" zabavni i humanitarni projekat naše prestonice, biće održan u sklopu tradicionalne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed