Velika posećenost na ovogodišnjem "Scena festu"

Inđija, 03. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Velika poseÄenost na ovogodiÅ¡njem "Scena festu"

Termin održavanja "Scena festa" ove godine pomeren je za mesec dana ranije zbog velike svetske priredbe "Univerzijade", čiji se deo dešavao baš u Inđiji. Sada nakon svega može se reći da je ove više nego bilo koje prethodne godine na "Scena fest", stiglo daleko više gledalaca iz Beograda i Novog Sada.

- Iako je iz večeri u veče padala kiša, nijedan događaj nije otkazan, a za pozorišne predstave tražilo se mesto više. Univerzijada je bila povod da se program i termin festivala prilagode ovom velikom sportskom događaju, međutim, učesnici Univerzijade nisu bili u prilici da prate "Scena fest", kaže Saša Milivojević, organizator priredbe.

Zbog ove činjenice u Inđiji razmišljaju da se "Scena fest" i narednih godina održava u prvoj polovini jula. Ove godine publika je za devet festivalskih dana pratila devet koncerata, sedam pozorišnih predstava, a održane su tri promocije i jedna izložba.

"Ove godine smo imali najdinamičniji program, koji je uprkos kiši, na više lokacija pratilo blizu 10.000 građana" kaže Saša Milivojević, organizator festivala.

Prvi put, su na jubilarnom "Scena festu", organizatori naplaćivali ulaznice za pozorišne predstave. Simboličnih 100 dinara nisu odvratili posetioce, već samo pomogli da dramski program dobije na značaju. Istovremeno, prvi put sve troškove nije snosila opština Inđija, jer festival polako postaje profitabilan.

"Predstave eminentnih reditelja Nikite Milivojevića, Kokana Mladenovića, Radoja Čupića, Stase Koprivice, privukle su mnoge posetioee iz Novog Sada i Beograda. Na promocije je došlo mnogo posetilaca zbog poznatih imena kao što su Vlada Arsenijević, Marko Vidojković, Gorica Nešović, te Aleksandar Zograf, strip autor svetskoga glasa", kaže Milivojević.

U Kulturnom centru kažu da je veza sa Univerzijadom bila veća nego što je na prvi pogled, zbog izostanka sportista na priredbama, bilo vidljivo.

"Kulturni centar u Inđiji je, u neku ruku, imao direktnu vezu sa velikom sportskom priredbom. Dva dana pre zatvaranja u Beogradu, u pešačkoj zoni u Inđiji gledali smo performans "Max Metalic" Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Zemuna, kojom je Univerzijada svečano zatvorena u Beogradu", kaže Miliovojević.

Veza se ogledala i u tome što su posetioci Kulturnog centra mogli videti programe posvećene Brazilu i Irskoj, čije su reprezentacije igrale fudbal u Indiji.

Milivojević je najavio i neke novine, koje se pre svega odnose na termin održavanja ove manifestacije.

"Mislim da ćemo se prilagođavati iz sezone u sezonu mada sam siguran da se kvalitetan festival mnogo lakše može organizovoti i u prvoj polovini jula. Umetnici su posle toga na godišnjim odmorima. Kada smo ugovarali "Zimske bašte" rečeno nam je da je 1. jul poslednji dan kada bismo mogli da okupimo umetnike", rekao je Saša Milivojević.PODACI O FIRMI

Naziv: Opština Inđija
Adresa: Cara Dušana 1
Grad: Inđija 23320
Web: www.indjija.net

Više...

Ključne reči

festival, indjija, scena fest

POVEZANI SADRŽAJI

BeGeVege festival

BeGeVege je prvi, i trenutno jedini, veganski festival zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog... Više...

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed