Nova turistička (atr)akcija - Radni turizam

Osečina, 23. Juli 2009. PR Objave: Saopštenje -

Nova turistiÄka (atr)akcija - Radni turizam

U najnovijoj ponudi, koju je ovih dana široj javnosti predstavio Zlatan Pavlović, direktor TO "Podgorina", propagira se "radni turizam", koji potencijalnim turistima uz uživanje i provod u svim blagodetima ovdašnjih prirodnih lepota i uslugama ljubaznih meštana u njihovim lepo uređenim domovima (na moderan ili tradicionalan način) pruža mogućnost da radom na poljoprivrednim poslovima pokriju deo troškova letovanja, a možda čak i ostvare zaradu.

Seoski turizam ili odmor na selu, od koga se više očekivalo, za sada nije doneo željene rezultate u ovom kraju. Međutim, to nije obeshrabrilo lokalne turističke poslenike, koji su tragajući za načinima da gostoprimljivim i kroz brojne kurseve u turističkom smislu edukovanim podgorskim domaćinima za bavljenjem turizmom, obezbede dovoljno gostiju.

- Na selu je puno poslova, a nedostaje radna snaga. Turisti mogu jedan deo odmora da provedu u šetnji po prelepoj okolini, zatim u razgledanju brojnih znamenitosti ili rekreaciji u prirodi, odnosno na brojnim sportskim terenima, pre svega na izvanrednim bazenima u Osečini, a drugi deo da iskoriste za rad i time kompenzuju troškove smeštaja i ishrane.

Dnevnica za branje malina ili kupina, a slično je i sa trešenjem, sakupljanjem ili branjem šljiva u mladim voćnjacima, uz obezbeđena sva tri dnevna obroka, iznosi oko 1.500 dinara. Međutim, gosti i domaćini se mogu dogovoriti i o radu po satnici (150 dinara) ili po kilogramu ubranog voća.

- Ne želimo da eksploatišemo turiste već samo da im pružimo priliku da svojim radom delimično popune vreme, učine svoj boravak zanimljivijim i spoje "lepo sa korisnim" – kaže Zlatan Pavlović, podsećajući i na mogućnost da gosti pod povoljnim uslovima ovde obezbede i zimnicu.PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

Ključne reči

Turizam, atrakcija, seoski turizam

POVEZANI SADRŽAJI

Kraljevo pomaže razvoj seoskog turizma

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo... Više...

Petrovac na Mlavi - Melem od čistog vazduha

Povećava se broj stranih turista zainteresovanih za etno turizam u Petrovcu na Mlavi. Statistika... Više...

Bogata ponuda Turske na Sajmu turizma u Beogradu

Dečiji hor, nagradne igre i obilje dobre zabave sa predstavnicima turske kulture i umetnosti kao... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed