Delegacija Osečine u Štajncu u Austriji

Osečina, 17. Juli 2009. PR Objave: Saopštenje -

Delegacija OseÄine u Å tajncu u Austriji

Na poziv porodice Grinevald, u čijem je vlasništvu od pre nekoliko godina "Podgorina-fruht" (nekadašnja "Podgorka"), u prijateljskoj i radnoj poseti u austrijskom gradu Štajncu u Štajerskoj prošlog vikenda boravila je delegacija Opštine Osečina koju su činili predsednik Nenad Stevanović i njegov zamenik Ljubomir Aleksić. Zajedno sa njima, gost ljubaznih domaćina bio je i preduzetnik Stanko Andrić, poslovni partner osečinske fabrike ove austrijsko - srpske kompanije.

Ljubazni domaćini na čelu sa Rihardom Grinevaldom, predstavnikom porodice koja ima u Evropi četiri velike fabrike za preradu voća, zatim Manfredom Kanjcom, poslanikom regionalnog parlamenta Štajerske i Valterom Ajhmanom, predsednikom Opštine Štajnc upoznali su goste sa svojim privrednim dostignućima i iskustvima u rešavanju vitalnih komunalnih problema.

Vođeni su i konkretni razgovori u vezi dalje realizacije započete saradnje, koja je dogovorena kad je u pitanju investicija izgradnje prve faze obilaznice oko Osečine, a na startu oko priprema za zajedničko rešavanje jednog od najaktuelnijih problema ovog mesta – izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

- Naišli smo na veliko gostoprimstvo i izuzetno razumevanje naših domaćina – prvi su utisci Nenada Stevanovića, predsednika Opštine Osečina.- Razgovarali smo o daljim planovima Grinevaldovih, ali možda i nekih drugih zainteresovanih austrijskih kompanija za investiranje u našoj opštini. Austrija je na samom vrhu zemalja po visini investicija u Srbiji i mi se posle svih ovih srdačnih razgovora nadamo da će još po neko naći razlog da ulaže u Srbiju i našu opštinu.

Porodici Grinevald, zatim predstavnicima pokrajine Štajarska i opštine Štajnc, kao i privrednicima iz ovog dela Austrije ovom prilikom  uručene su pozivnice za naredni Sajam šljiva u Osečini, što su svi sa zadovoljstvom prihvatili najavljujući ne samo svoje prisustvo već i aktivno učešće na ovoj za opštinu i region značajnoj manifestaciji.PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed