Stipendista opštine Osečina najmlađi doktor Arhitekture u Beogradu

Osečina, 14. Juli 2009. PR Objave: Intervju -

Stipendista opÅ¡tine OseÄina najmlaÄi doktor Arhitekture u Beogradu

Dipl. inž. arhitekture i magistar Vesna Kosorić, rođena pre 29 godina u Valjevu, ove godine odbranila je doktorsku disertaciju na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu pod nazivom "Primena toplotnih prijemnika sunčeve energije u cilju unapređenja energetskih performansi zgrada u Beogradu" i tako postala najmlađi doktor nauka na ovom uglednom fakultetu.

Stipendista opštine Osečina, kojoj je stipendija "oproštena" kao podstrek lokalne zajednice njenom daljem usavršavanju i napredovanju, protekle dve godine živela je i radila u Švajcarskoj. Ovog leta odlazi u Singapur, gde će u okviru svog postdoktorskog istraživanja, narednih godinu dana raditi kao arhitekta na tamošnjem Institutu za sunčevu energiju.

Dr Vesna Kosorić se u svom dosadašnjem radu naročito posvetila poboljšanju energetske efikasnosti i iskorišćavanju sunčeve energije u arhitekturi i građevinarstvu. Iz relativno kratke, ali plodne karijere izdvajamo podatke da sarađuje sa konsultantskom grupom Balkan Energy Solutions Team na poljima energetske efikasnosti, ekologije i primene sunčeve energije. Radila je još u preduzeću za projektovanje i inženjering  "Bates" i firmi "SEEEA", kao i u Laboratoriji za sunčevu energiju i fiziku zgrada u Lozani i to na istraživanju integrisanja toplotnih prijemnika sunčeve energije i tržišta toplotnih prijemnika sunčeve energije u Švajcarskoj. Bila je učesnik Nacionalnog programa energetske efikasnosti i autor idejnih rešenja za rekonstrukciju stambenih zgrada na Trgu Republike u Podgorici.

- Prošle godine radila sam na projektu Prve zgrade nulte energije u Singapuru, gde su moja zaduženja bila prvenstveno energetski proračuni i simulacije projektovanih fotonaponskih sistema – ističe mlada naučnica i veliki zaljubljenik primenjenih vrednosti najčistije - sunčeve energije.

Napisala je i dve knjige: "Aktivni solarni sistemi–primena u materijalizaciji omotača energetski efikasnih zgrada" (magistarski rad priređen u vidu monografije) i "Ekološka kuća", u izdanju Građevinske knjige iz Beograda. Pored toga, prevela je na naš jezik i bila redaktor nekoliko knjiga ovog izdavača u oblasti arhitekture. Napisala je više naučnih radova i učestvovala na konferencijama i stručnim skupovima u Srbiji i inostranstvu u oblastima energetske efikasnosti u arhitekturi, zatim savremenih koncepata materijalizacije zgrada, primeni sunčeve energije u arhitekturi, ekologiji.PODACI O FIRMI

Naziv: Informativna služba opštine Osečina
Adresa: Karađorđeva 78
Grad: Osečina 14253
e-mail: sajamsljiva@osecina.com
Web: www.osecina.com
Tel: 014/51-031
Kontakt osoba:
Ime: Sandra Dominik
Funkcija: PR Sajma sljiva
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

EKO Serbia nastavlja da stipendira postdiplomske studije u Grčkoj

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, raspisala je treću godinu za... Više...

COTRUGLI dodeljuje stipendije za MBA studije

Poslovna škola COTRUGLI otvorila je prijave za stipendije u okviru MBA programa koji je namenjen... Više...

Bliži se kraj prijava za EMBA stipendije

Rok za prijave za jednu od šest EMBA stipendija u iznosu od 50% školarine, koje poslovna škola... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed