Zatvoren II međunarodn studentski festival folklora

Niš, 06. Juli 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Zatvoren II meÄunarodn studentski festival folklora

U subotu, četvrtog jula na Letnjoj pozornici u Nišu završen je II međunarodni studentski festival folklora u organizaciji Studentskog kulturnog centra iz Niša. Tokom pet dana trajanja festivala mnogobrojnoj niškoj publici predstavili su se ansambli iz Makedonije, Bugarske, Slovačke i svi ansambli domaćina Folklornog ansambla narodnih igara i pesama ORO SKC-a Niš. Nastupajući rame uz rame sa veteranima ansambla ORO, mladi folklorci još jednom su pokazali da za njih folklor nije samo deo prošlosti

Niška publika u velikom broju ispratila je sve programe II međunarodnog studentskog festivala folklora. Ansambli ORA i gostiju festivala igrali su pred skoro punom Letnjom pozornicom u Nišu iako je koncerte otvaranja i zatvaranja festivala uživo prenosila niška televizija.Ovo veliko interesovanje kako publike tako i medija pokazalo je da je organizator, Studentski kulturni centar Niš, na pravom putu da od ovog festivala napravi još jednu manifestaciju prepoznatljivu za letnji život i kulturu grada Niša.


Festival je ovog puta okupio ne samo ovogodišnje učesnike već i mlade ljude, folklorce, koji su ovde nastupali i prošle godine a sada došli da se u istom ambijentu ponovo sretnu sa starim prijateljima. Gosti festivala dolazili su iz cele Srbije a među njima bilo je i ambasadora zemalja učesnica.

Ovaj II međunarodni studentski festival folklora označio je i početak proslave značajnog jubileja, 50 godina postojanja Folklornog ansambla narodnih pesama i igara ORO iz Niša. Dani festivala bili su uvod u niz manifestacija, na kojima će se, tokom godine, okupljati neki od oko deset hiljada bivših članova ORA. U pripremi je i monografija koja prati prvih 50 godina ansambla, a kao završnica biće održan veliki tradicionalni godišnji koncert Folklornog ansambla ORO 11. decembra ove godine.
Organizator, Studentski kulturni centar kao i Folklorni ansambl ORO nadaju se da će to biti još jedno lepo druženje i okupljanje svih onih koji su dali svoj doprinos postojanju ovog ansambla tokom godina, kao i da će to biti prilika da se mladi članovi još jednom predstave i dalje afirmišu kako bi i ovaj festival folklora, kao i ansambl iz koga je potekao, jednog dana slavio jubilej pola veka postojanja.

 PODACI O FIRMI

Naziv: Studentski kulturni centar Niš - SKC NIŠ
Adresa: Šumatovacka bb
Grad: Niš 18000
e-mail: skc.nis@gmail.com, info@skc-nis.com
Web: www.skc-nis.com
Tel: 018/523-411 018/523-120
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandra Strahinić
Funkcija: Menadžer za odnose sa javnošću
Tel: 018/523-120 063/10-48-262
e-mail: a.strahinic@skc-nis.com

Više...

Ključne reči

studenti, skc, folklor, nis, oro

POVEZANI SADRŽAJI

Međunarodni letnji akademski kurs

Evropska studentska organizacija BEST sa kancelarijom u Nišu organizuje četrnaesti po redu međunarodni... Više...

Postani deo najveće globalne priče!

Ako želiš da unaprediš svoje studije, stekneš širok spektar znanja i veština, i upoznaš mnoge... Više...

FONIS i ove godine organizuje projekat Kompanije studentima koji će se održati 1. i 2. juna 2024. godine

Udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka i ove godine organizuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed