Pametne povezane zajednice kompanije Cisco pružaju održive ekonomske mogućnosti putem energetskih inovacija

Beograd, 02. Juli 2009. PR Objave: Saopštenje -

Pametne povezane zajednice kompanije Cisco pružaju održive ekonomske moguÄnosti putem energetskih inovacija

Novo rešenje kompanije Cisco za Pametne povezane zgrade izmeniće potrebe za energijom i načine njenog korišćenja.

BEOGRAD, 2. juli 2009. godine – Kompanija Cisco je na Cisco Live konferenciji održanoj u San Francisku predstavila svoje najnovije razvojno tehnološko rešenje za  Pametne povezane zgrade (Smart Connected Buildings), ključnu komponentu za ostvarivanje svoje vizije Pametnih povezanih zajednica. Najnovije rešenje Pametnih povezanih zgrada Cisco(r) Network Building medijator ima za cilj da omogući održivo smanjenje energije i trajnu upotrebljivost objekata kroz fleksibilnu integraciju novih tehnologija koje doprinose postizanju energetske efikasnosti i omogućavaju Pametnoj povezanoj zajednici da štiti životno okruženje.

Kao nadogradnja na postojeću platformu umrežene održivosti kompanije Cisco, ovo rešenje se služi mrežom u cilju povećanja energetske efikasnosti, stvaranja novih alata za upravljanje gradovima uz svest o potrošnji energije, pružajući ekonomske prednosti i poboljšavajući kvalitet života stanovnika.

Cisco(r) Network Building medijator je rešenje Pametnih povezanih zgrada koje pruža podatke na osnovu kojih se sistemi u zgradama kao što su grejanje, ventilacija i rashlađivanje, kao i osvetljenje, struja i bezbednost međusobno povezuju preko IP mreže i omogućuje se njihovo funkcionisanje i izgradnja pametnih i energetski efikasnih zgrada budućnosti.

Arhitektura Cisco(r) Network Building medijatora je ekstenzibilna i omogućava onima koji upravljaju zgradom da lako nadgledaju, mere i deluju na energetske sisteme uključujući i obnovljive tehnologije kao što su solarna, energija vetra i gorivna ćelija, kao i programe energetske efikasnosti poput automatskih programa po principu zahtev-odgovor kako bi se smanjili kapitalni i operativni troškovi. Ovo rešenje pruža operatorima i vlasnicima ovih zgrada nove mogućnosti za upravljanje potrošnjom energije na način koji odgovara korisnicima.

Cisco(r) Network Building medijator komunicira sa jedne strane sa sistemima zgrada koristeći mnoštvo protokola otvorenih industrijskih sistema, a potom konvertuje podatke do otvorenih XML/SOAP servisa koji se sa druge strane povezuju sa aplikacijama, komunalnim uslugama, sistemima upravljanja preduzećem i cloud servisima. Cisco(r) Network Building medijator proširuje Cisco EnergyWise tehnologiju i predstavlja sveobuhvatno poslovno rešenje upravljanja energijom koje uključuje monitoring, izveštavanje i uštedu energije za više sistema i uređaja u zgradi.

Imajući u vidu da se najveći utrošak struje u SAD beleži u kancelarijama i komercijalnim zgradama, kompanija Cisco veruje da mreža poseduje potencijal koji joj omogućava da u značajnoj meri utiče na svetsku energetsku efikasnost i smanjenje emisije štetnih gasova daljom integracijom informacionih tehnologija u Pametne povezane zgrade.

O kompaniji Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se naći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Attache
Adresa: Nemanjina 5
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@attache-pr.com
Web: www.attache-pr.com
Tel: 2617 026

Više...

Ključne reči

cisco, konferencija, energija

POVEZANI SADRŽAJI

Lokalne fondacije - ključ za unapređenje života u zajednici

Snaga svakog društva leži u snažnim zajednicama, a udruženim naporima građani mogu doprineti... Više...

Za hrabri iskorak - Žene koje pomeraju granice

Ženski aktivizam ima značajnu ulogu u procesu normalizacije odnosa na Zapadnom Balkanu Žene svojim... Više...

Nove mogućnosti za razvoj filantropije

Globalna pandemija donela je novu realnost i brojne izazove za sve segmente društva. U takvim okolnostima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed