II međunarodni studentski festival folklora i proslava 50 godina postojanja folklornog ansambla 'ORO' SKC-a iz Niša

Niš, 29. Juni 2009. PR Objave: Najava -

II meÄunarodni studentski  festival folklora i proslava 50 godina postojanja folklornog ansambla 'ORO' SKC-a iz NiÅ¡a

U Nišu će se od 30.06-05.07 održati II Međunarodni studentski festival folklora u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Foklornog ansambla narodnih pesama i igara ”ORO”. U raznovrsnim programima u Nišu, Niškoj Banji i Knjaževcu, učestvovaće, uz domaćine, gostujući folklorni ansambli iz Slovačke, Bugarske i Makedonije. U okviru ovogodišnjeg festivala folklora započinje i obeležavanje velikog jubileja 50 godina postojanja i rada Folklornog ansambla ORO SKC-a Niš.

Programi ovogodišnjeg Festivala folklora počinju i završavaju se na Letnjoj pozornici u Nišu uz dva celovečernja koncerta, ali će se šarolike narodne nošnje gostiju festivala videti i na ulicama grada, na pozornici u parku Svetog Save i u Niškoj Banji. Svi ansambli predstaviće se Nišu svojim najboljim nacionalnim igrama a u toku Festivala imaće prilike i da upoznaju istoriju našeg grada kao i da se sretnu sa najvišim zvaničnicima grada i Univerziteta.

Osnovna ideja ovog studentskog festivala jeste predstavljanje različitih kultura i kulturno umrežavanje, popularizacija naše kulturne baštine i turističke ponude Niša. Cilj je da grad Niš i Studentski kulturni centar budu domaćini ansamblima i grupama iz najudaljenijih zemalja Istoka, Afrike, Amerike ali i da Srbija svojom muzikom i plesnim koracima ponovo korača zemljama sveta. Realizaciju ove ideje omogućiće, u budućnosti, i povezivanje ovog festivala sa festivalima iz Evrope i sveta gde se pod okriljem CIOFFA (Asocijacije međunarodnih organizacija folklornih festivala ) utvrđuju i promovišu visoki kulturni i organizacioni standardi a Festivali kao ovaj, postaju mesta ka kojima se teži.

U okviru ovogodišnjeg II Međunarodnog studentskog festivala folklora započinje i obeležavanje velikog jubileja 50 godina postojanja i rada Folklornog ansambla ORO SKC-a Niš. Prva u nizu manifestacija biće otvaranje izložbe slika "50 godina ORA" i celovečernji koncert svih ansambala ORA, uz posebno pripremljen program OROvih veterana. Ovaj koncert samo je uvod u niz manifestacija u godišnjici jubileja, koje će se završiti Velikim tradicionalnim godišnjim koncertom 11. decembra ove godine, koji ORO izvodi za svoju najverniju publiku.U toku godine biće izdata i monografija posvećena trajanju ORA i održavanju tradicije foklornog igranja tokom pola veka.

Za ovih pola veka, kroz ansambl ORO prošlo je negde oko 10 000 ljudi. Samo ime "ORO" odslikava suštinu ovog ansambla i odaje njegovu formulu dugogodišnjeg uspeha jer ORO je krug u kome se zajedno igra, zajedno veseli i zajedno živi.

 PODACI O FIRMI

Naziv: Studentski kulturni centar Niš - SKC NIŠ
Adresa: Šumatovacka bb
Grad: Niš 18000
e-mail: skc.nis@gmail.com, info@skc-nis.com
Web: www.skc-nis.com
Tel: 018/523-411 018/523-120
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandra Strahinić
Funkcija: Menadžer za odnose sa javnošću
Tel: 018/523-120 063/10-48-262
e-mail: a.strahinic@skc-nis.com

Više...

Ključne reči

studenti, festival, skc, folklor, 50 godina

POVEZANI SADRŽAJI

Međunarodni letnji akademski kurs

Evropska studentska organizacija BEST sa kancelarijom u Nišu organizuje četrnaesti po redu međunarodni... Više...

Postani deo najveće globalne priče!

Ako želiš da unaprediš svoje studije, stekneš širok spektar znanja i veština, i upoznaš mnoge... Više...

FONIS i ove godine organizuje projekat Kompanije studentima koji će se održati 1. i 2. juna 2024. godine

Udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka i ove godine organizuje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed