Asocijacija medija: Veselin Simonović predsednik, Zoran Papić izvršni direktor

Beograd, 28. Juni 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Asocijacija medija: Veselin SimonoviÄ predsednik, Zoran PapiÄ izvrÅ¡ni direktor

Polovinom juna, medijske kuće - članice Asocijacije medija okupile su se na Skupštini koja je osim izbornog imala i programski karakter. Glavni urednik dnevnog lista Blic Veselin Simonović novi je predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija, organizacije koja okuplja vodeće medije u Srbiji. Zoranu Papiću, poveren je još jedan, petogodišnji mandat na mestu izvršnog direktora Asocijacije.

Skupština je izabrala novi Upravni odbor u kome su pored Simonovića kao predsednika i: Mira Glišić Simić, generalna direktorka kompanije Politika novine i magazini, Biljana Stepanović, generalna direktorka Ekonomist media group, Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni urednik Kompanije Novosti, Branko Radujko, generalni direktor Telekom a.d., Robert Čoban, predsednik Color Press Group, Dušan Vlaović, generalni direktor Dnevnik Vojvodinapress, Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika Vreme i Branislav Novčić iz Alliance International Media.

Jednoglasno je prihvaćen izveštaj o radu i finansijski izveštaj koji su podneli Manojlo Vukotić, dugogodišnji predsednik UO i jedan od osnivača Asocijacije i Zoran Papić, izvršni direktor Asocijacije medija. Vukotiću i Papiću odato je posebno priznanje za doprinos u razvoju Asocijacije koja je uz podršku svih članova osnivača ali i pridruženih članova u vrlo kratkom periodu postala najmnogobrojnija i jedna od najuticajnijih medijskih asocijacija u zemlji. Zaključeno je da su u proteklom periodu ispunjeni skoro svi programski ciljevi što, imajući u vidu opštu situaciju na medijskom planu, ne znači da se time treba i zadovoljiti.

Raspravljajući o budućim aktivnostima Asocijacije medija konstatovana je potreba još aktivnijeg odnosa u kontekstu zastupanja interesa medijske industrije u vremenima ekonomske krize, intenzivniji rad na permanentnoj implementaciji viših standarda u sve segmente medijske scene u Srbiji, razvoj posebnih, stručnih edukativnih programa, intenzivnija međunarodna saradnja sa medijskim asocijacijama pre svega iz zemalja članica EU, kao i potreba za daljim permanentnim insistiranjem na poštovanju zakona i kodeksa novinarskog ponašanja u dnevnoj proizvodnji štampanih medija, radio i tv programa.

Novoizabrani upravni odbor zadužen je da Skupštini u najkraćem roku dostavi detaljan predlog daljih pravaca aktivnosti Asocijacije sa posebnim osvrtom na poslovanje medija u uslovima Ekonomske krize.PODACI O FIRMI

Naziv: Asocijacija medija
Adresa: Vasilija Gačeše 9c
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@asmedi.org
Web: www.asmedi.org
Tel: +381 11 30 65 545

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Posle deset godina, Beograd - studentska prestonica Evrope

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade, pri Fakultetu organizacionih nauka, biće domaćin projekta... Više...

Održana druga konferencija Udruženja SAP korisnika u Srbiji (USKUS)

Druga godišnja skupština Udruženja SAP korisnika u Srbiji, održana je 29.11.2016. u hotelu Tulip... Više...

Okupljanje ženskih lidera iz tehnoloških oblasti

Cilj i misija WiTS jeste da otkrije i okupi žene iz svih visoko-tehnoloških grana poslovanja u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed