Dokvalifikacija i prekvalifikacija u oblasti visokih tehnologija

Novi Sad, 26. Juni 2009. PR Objave: Najava -

Dokvalifikacija i prekvalifikacija u oblasti visokih tehnologija

Promocija projekta "Razvoj kadrovskih resursa za uvođenje proizvodnih kapaciteta u oblasti visokih tehnologija u APV" održaće se u ponedeljak, 29.06.2009, sa početkom u 10:00, u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Cilj projekta je da se obezbedi kontinuiran razvoj kadrovskih resursa iz oblasti visokih tehnologija, koje se identifikuju kao relevantne za potrebe privrede i tržišta radne snage u Vojvodini.

Kroz saradnju sa stranim investitorima koji posluju u Vojvodini, VIP fond je došao do saznanja da nedostaje kvalitetne radne snage, naročito za različite vrste obrade metala, drveta i plastike, zbog čega je u okviru svojih aktivnosti inicirao pokretanje programa stručnog osposobljavanja u oblastima savremenih metoda programiranja i savremenih obradnih mašina i sistema.

Inicijativu su podržali Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinski  sekretarijat za obrazovanje, Austrijska razvojna agencija, koja je jedan od donatora programa privrednog razvoja AP Vojvodine, kao i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, koji će sastavljati plan i program same edukacije i vršiti kontrolu sprovođenja obuke.

Obukom se obezbeđuje dokvalifikacija i prekvalifikacija radne snage za srednjoškolski nivo kvalifikacija, a nastava će biti organizovana tako da omogući školovanje uz rad.

 

 

 

 PODACI O FIRMI

Naziv: Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP
Adresa: Narodnog fronta 23d
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@vip.org.rs
Web: www.vip.org.rs
Tel: 021 472 32 40
Kontakt osoba:
Ime: Vlastimira Stanković-Ruškuc
Funkcija: savetnica za PR
Tel:
e-mail: vlastimira.stankovic@vip.org.rs

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed